Her finder du en guide, som hjælper dig med at lave din egen håndbold blog på internettet. Jeg tager dig igennem alle steps, så du kan få din håndbold blog op og køre på ingen tid.
Det er super nemt og billigt at lave sin egen blog, og det kræver ikke de vilde tekniske færdigheder med en computer for at sætte sin egen blog op i dag. Det kræver blot et webhotel, domæne og et blogsystem. Det kan vi lige tage lidt senere.
Først vil jeg lige forklare, hvorfor du bør have din egen håndbold blog, hvis du går op i håndbold på den ene eller anden måde.
Bestil dit webhotel og domæne her: Gå til forhandler af webhotel og domæner
Promover dig selv med en blog
En håndbold blog er en enestående mulighed for at promovere sig selv på internettet. Det kan være at du er håndboldspiller, håndboldtræner eller har et job, som er håndboldrelateret. For at komme frem i håndboldverdenen er du nød til at komme ud på markedet, så folk kan finde ud af hvem du er. Det er en håndbold blog rigtig god til. På en blog kan du fx skrive om dine erfaringer med håndbold, som andre så kan læse. Du kan også ligge videoer op på din blog, hvor du så viser hvad du kan. Det hjælper dig med at skabe en brand omkring dig selv, og det kan åbne op for mange døre i håndboldverdenen.
Det handler om at være synlig på nettet
Det kan fx være at du er håndboldspiller, og du har en drøm om at spille håndbold på højeste niveau. Træneren nede i FC Barcelona ved jo nok fx ikke lige hvem du er. Så du er nød til at gøre dig selv mere synlig, så træneren nede i FC Barcelona en dag kan få øje på dig. En blog og internettet er rigtig god til at hjælpe med at øge denne synlighed. Du er sikkert ikke god nok til at spille FC Barcelona end, og det er selvfølgelig bare et eksempel, men du skal jo starte et sted, og så kan du arbejde dig op derfra.
Jeg startede selv med at spille i en lille klub, som hed St. Brøndum. Her udviklede jeg mig som håndboldspiller, og pludselig fik Skørping IF øje på mig. Jeg skiftede til Skørping IF, hvor jeg udviklede mig yderligere. De spillede i en lidt højere række, og det hjalp mig med at blive lidt mere synlig. Senere skiftede jeg til Aalborg KFUM og efterfølgende til Nøvling. Pludselig var jeg kredstræning og til prøvetræning i Aab håndbold. Jeg kæmpede hårdt, og jeg kom på begge hold. Noget tid senere var det nu tid til ligaen, hvor jeg skulle hjælpe ligaen med træning til deres Champions League kampe. Jeg blev mere og mere synlig som tiden gik, da jeg blev bedre og bedre, og flere og flere fandt ud af, hvad jeg kunne som håndboldspiller. Det her var selvfølgelig før internettet rigtig tog fat, men jeg tror virkelig en håndbold blog, vil hjælpe jeg dig meget som håndboldspiller den dag i dag.
Step 1 – Webhotel og domæne
For at din håndbold blog kan komme op og ligge på internettet, skal bloggen have et sted den kan ligge. Det hedder et webhotel(server), og det er her alle håndbold bloggens filer kommer til at ligge. Håndbold bloggen skal også have et navn. Jeg har fx kaldt denne håndbold haandboldnationen.dk.
Hvis du gerne vil lave en personlig blog, hvor du promoverer dig selv, er det helt klart en fordel, hvis du vælger dig eget navn til bloggen(domænet). Så kan google nemlig nemmere se at din blog handler om dig. Hvis du fx hedder Allan Henriksen Eldahl og du gerne vil promovere dig selv, så er det oplagt din blog hedder AllanhenriksenEldahl.dk. Så kan google nemt se, at din blog handler om Allan Henrik Eldahl. Hvis du nu kalder din blog landmand47.dk, så tror google jo at din blog handler om en landmand på 47 år. Så det hjælper dig rigtig meget, hvis du vælger et godt navn fra start.
Bestil dit webhotel og domæne her: Gå til forhandler af webhotel og domæner
Unoeuro.com er der, hvor jeg har mit webhotel, og på dette webhotel ligger alle mine hjemmesider. Jeg har aldrig haft problemer med Unoeuro. De er noget af det billigste på markedet, og deres servere er altid oppe, og det vil sige at folk altid kan komme ind på din hjemmeside. Registrering af et webhotel med domæne koster 270 kr, og så kan din hjemmeside køre et år frem. Når det år så er gået, skal du betale 89 kr for dit webhotel og 45 kr for dit domæne. Så det koster ca en 150 kr om året at holde din blog kørende. Der er ikke ret mange udgifter ved at have en blog på internettet.
- Det første du skal gøre, er at trykke på ovenstående knap, hvor der står “Bestil her”. Når du har trykket på knappen, bliver du først videre til forsiden på unoeuro.com.
- Her skal du trykke på knappen “bestil webhotel”, som jeg også har vist med røde pille på nedenstående billede.
- Så skal du skrive navnet på din blog(domæne) og tryk derefter “næste”. Husk at skrive .dk efter navnet. Det kan være navnet er optaget. Så må du finde et andet navn til bloggen.
- Udfyld kontakt oplysninger med navn, adresse osv. Du behøves ikke at skrive firmanavn. Tryk “næste” når du er færdig.
- Under produktype skal du vælge “PHP” og vælg så en adgangskode. Så kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev og sådan lidt, men det har ikke nogen betydning. Du trykker “næste” når du er færdig.
- Til sidst skal du betale for dit webhotel og domæne, så kan du få dit webhotel og domæne, når du har betalt, får du tilsendt en mail med alle dine oplysninger, og her står der også, hvad du skal gøre efterfølgende. Du skulle gerne få tilsendt en mail, hvor der står, at du skal aktivere domænet hos dk hostmaster.
Step 2 – Installation af blogsystem WordPress
- Når du har aktiveret dit domæne hos dk-hostmaster, skal du logge ind på ind på unoeuro med dit brugernavn og adgangskode. Både brugernavn og adgangskode står mailen, som du har fået fra unoeuro, da du bestilte dit webhotel og domæne.
- Når du er logget ind på unoeuro’s hjemmeside, skal du trykke på “Kontrolpanel” i højre hjørne.
- I venstre side er der en menu, hvor du skal trykke på “1-Click installation”.
- Her skal du vælge wordpress, hvor du trykker på “vælg” ved wordpress.
- Så bliver du først til en side, hvor du skal skrive dine oplysninger til wordpress installationen. Adresse, tabel præfiks og slet data skal du ikke pille ved! Det eneste du skal udfylde er Administrator’s login, Password, Administrator’s mail, site name og interface language. Det er sådan set simpelt nok. Administrator’s login er dit brugernavn til din blog, når du skal logge ind på bloggen. Kald gerne din administrator’s login noget andet end “admin”. Password er adgangskoden til din blog. Lav en lang og sikker adgangskode og fortæl den ikke til nogle. Administrator’s mail er mailadressen til din blog. Her kan du bare bruge din normale mailadresse. Under Site name skriver du navnet på din blog. Interface language er sproget på blogsystemets indstillinger. Det sætter du bare på dansk eller engelsk alt efter hvad du ønsker. Når det er udfyldt trykker du “Installer nu”. Herefter trykker du “accepter og installer!”. Så skal du lige vente indtil blogsystemet er installeret. Det tager ca 1 minut. Når blogsystemet er installeret, er du nu klar til at logge ind i blogsystemet, så du kan komme i gang med at skrive på din blog. Du skal lige være opmærksom på, at der godt kan gå et par timer før du kan se noget på din blog i starten. Det står der også i den mail, som du får fra unoeuro.
Step 3 – Opsætning af blogsystem WordPress
Nu er dit blogsystem WordPress installeret, og du kan nu logge ind på din blog, så du kan begynde at skrive og sætte din blog pænt op. For at logge ind på din blog, skal du skrive din hjemmesidens navn + /wp-admin. Du skal fx www.hjemmeside.dk/wp-admin. Her kan du så logge ind med brugernavn og adgangskode. Når du er logget ind, er der en lille menu i toppen. Her skal du gå ind under kontrolpanel. Her er alle indstillingerne for din blog. Det virker måske lidt svært i starten, men blogsystemet er lavet sådan, at du ikke skal sidde og skrive en masse koder. Det håndterer blogsystemet for dig. Så det er bare gå i krig, så du kan lære blogsystemet at kende.