2XU kompressionstøj til håndboldspillere

0
790

2XU er et Australsk multinationalt selskab, som desinger, udvikler og sælger sportstøj. 2XU har et stort fokus på kompressionstøj, da deres filosofi er at skabe sportstøj, som forbedrer ydeevnen hos atleter.

2XU har i mange år udviklet kompressionstøj til løb, triatlon, cykling, sejlads, tennis, skisport, baseball, basket og mange andre sportsgrene. De har et stort know how omkring kompresisonstøj, og det vil du også tydeligt kunne mærke, når du har 2XU kompressionstøj på kroppen.

2XU kompressionstøj er noget af det bedste på markedet pt i hele verden, og det er også derfor at deres produkter ligger i den lidt højere prisklasse. 2XU kompressionstøj er en god investering for dig, som går meget op i håndbold, og som vil have det bedste af det bedste, når det kommer til kompressionstøj.

Jeg har i denne artikel kigget nærmere på de forskellige 2XU produkter og deres features. 2XU er et super fedt mærke, og deres produkter vil helt sikkert kunne hjælpe dig på håndboldbanen i form af bedre performance og skadesforebyggelse.

2XU kompressions trøje

Du kan få 2XU kompressions trøjer i tre forskellige udgaver. 2XU Elite Kompressions LS Top Black/Silver, 2XU Kompressions LS Top og 2XU Kompressions SS Top.

LS står for lange ærmer – Long sleeves

 • Dækker hele armen – Ekstra varme og støtte til albue og underarm.
 • Giver god varme om vinteren. Perfekt til udendørs løb.
 • Skjuler tatoveringer på underarm.
 • Meget varm om sommeren.
 • Passer ikke så godt sammen med et svedbånd.
 • Overvej om lange ærmer er nødvendigt, hvis du fx i forvejen bruger albuestøtte/albuebind.

SS star for korte ærmer – Short sleeves

 • Stopper før albuen – komplet frihed til albue og underarm.
 • Giver også god varme om vinteren.
 • Ikke synlig da den stopper ved ærmet på håndboldtrøjen.
 • Knap så varm om sommeren.
 • Passer godt sammen med svedbånd, albuestøte/albuebind.
 • Tatoveringer synlige.

Du skal lige overveje om du vil spille med korte eller lange ærmer.

2XU Elite Kompressions LS Top Black/Silver

Dette er 2XU’s elite udgave af deres kompressionstøj til overkroppen. Det er lige noget for en elite håndboldspillere, som er på jagt efter god kompression med lange ærmer.

2XU Kompressions LS Top

LS Top kompressions fra 2XU er lidt billigere end elite udgaven, da den ikke har det her mørke stof med ekstra støtte omkring maven og underarmene. Du får dog stadig en rigtig god kompressions top, og så har du nogle ekstra penge i forhold til hvis du købte elite udgaven, som du så kan bruge på noget andet udstyr. Det kan fx være et par nye håndboldsko.

2XU Kompressions SS Top

SS Top kompressions fra 2XU er med korte ærmer, og den koster noget mindre end de 2 udgaver med lange ærmer.

2XU kompressions tights

Lange kompressions tights dækker hele understellet(lyske, forlår, baglår, knæ og læg og skinneben). De er blevet meget populære i håndbold de seneste par år. 2XU har flere forskellige produkter i denne kategori.

2XU Elite MCS Kompressions Tights Black/Gold

2XU har fx en elite model i deres serie med lange kompressions tights, som er indbygget med MCS i lår og læg. MCS står for Muscle Containment Stamping. Det er et specielt mønster indbygget i stoffet, som giver ekstra støtte. Det svarer lidt til at du får et ekstra stykke skin, som hjælper låret læggen med at performe bedre. Der er samtidig dobbelt støtte på bagsiden i forhold til forsiden, og det er en stor hjælp hos mange håndboldspillere. Der er nemlig mange håndboldspiller som glemmer at træne bagkæden.

2XU Kompressions ½ shorts W Black

Her er der en kort udgave(½) af kompressions shorts fra 2XU. Den er ikke så synlig i forhold til lange kompressons shorts, da den kun er halvt så lang i længden. Denne type kompressions shorts er meget populær blandt kvinder, da kvinder typisk spiller i korte håndboldshorts.

2XU kompressions shorts W Black/Silver

2XU har også lavet en almindelig kompressions shorts, som dækker hele lårmusklen. Den giver langt mere støtte til lårmusklerne og baglåret, men den går så længere ned på låret i forhold til den korte udgave.

2XU Mid Rise Kompressions Shorts W Black/Reflective Dotted

2XU har også en høj kompressions shorts, som giver ekstra støtte og varme til lænden og de nederste mavemuskler. Det er faktisk en del håndboldspillere, som døjer med lænden, og her er den ekstra støtte fra kompressions shortsene en god hjælp.

2XU Elite MVC Kompressions Shorts Black/Black

2XU har også en elite udgave af kompressions shorts til mænd, som er indbygget med MCS. Det er det her ekstra mønster, som er indbygget i stoffet, som hjælper låret med at performe endnu bedre.

2XU læg kompression

2XU har også udviklet det ultimative kompression sleeve til læggen, som hedder 2XU Kompressions Calf Sleeves Black/Silver. Det er lige noget for dig, som løber meget eller som døjer med læggen eller skinnebenet.

2XU Kompressions Calf Sleeves Black/Silver

Læg kompressions sleevet er lavet af materialet 2XU PWX, som har svedtransportende, antibakterielle og solbeskyttende egenskaber. Stoffet PWX har en bestemt struktur, som giver retningsbestemt stræk, stor fleksibilitet og god holdbarhed.

2XU PWX materialet giver:

 • Færre vibrationer og en øget cirkulation i læggen så du forebygger skader og kramper i læggen og skinnebenet = mindre træthed og hurtigere resitution.
 • Det retningsbestemte stræk hjælper med at øge din performance på håndboldbanen = hurtigere i løb og finter + større springkraft.

Der er et stort kryds bag på læggen, som giver en super fed visuel effekt, når du løber rundt på håndboldbanen. Der er et bånd i toppen med skiften 2XU og et bånd i bunden, som sørger for at læg kompressions sleevet sidder godt fast, når du spiller håndbold.

Hvor meget 2XU kompressionstøj bør man have som håndboldspiller?

De fleste håndboldspillere træner håndbold et par gange om ugen, hvor der typisk er håndboldkamp i weekenden. Dette tal er noget højere for elite håndboldspillere. Det er en klar fordel, hvis du køber flere sæt af dit 2XU kompressionstøj, da det gør at du altid kan få vasket og tørret dit kompressionstøj mellem håndboldtræninger og håndboldkampe. Det er ikke altid lige let, hvis man kun har et sæt kompressionstøj.

Det er altid lige en god ide at tænke over, hvor mange gange du spiller håndbold om ugen, og hvor mange penge du har til rådighed inden du bestiller nyt kompressionstøj.

Jeg har fx altid et sæt kompressionstøj af høj kvalitet(2XU), som jeg primært bruger til håndboldkamp. Jeg bruger altid mit bedste udstyr til håndboldkamp, så jeg kan performe bedst muligt på håndboldbanen. Til håndboldtræning har jeg 2 sæt kompressionstøj af lavere kvalitet, som jeg så bruger til håndboldtræning. Disse 3 sæt kompressionstøj plejer at holde en håndboldsæson eller to for mit vedkommende. Det er også fordi at jeg vasker mit kompressionstøj på en bestemt måde.

Sådan vasker du 2XU kompressionstøj

Her er der en lille guide til hvordan du vasker dit 2XU kompressionstøj.

Det bedste du kan gøre, er at skylle 2XU kompressionstøj op i lunket vand, hvor du efterfølgende hænger det til tørre. Denne metoder slider nemlig ikke særlig meget på 2XU kompressionstøjet, og det gør at det holder længere og ser pænere ud.

Hvis du vasker det i vaskemaskine, skal det vaskes på højst 30 grader, og det må ikke tørretumbles. Sort og hvidt skal vaskes for sig.

Vil du vide mere om kompressionstøj?

Haandboldnationen har også flere artikler, som går i dybden med kompressionstøj.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here