3-2-1 forsvar i håndbold

0
1536

3-2-1 forsvar i håndbold er en offensiv måde at dække op på i håndbold. Det går ud på at forsvaret står længere fremme end normalt, så hver forsvarsspiller møder modstanderen tidligere længere ude på håndboldbanen. Armene er i vejret hos alle forsvarsspillere, så man fylder mere og det er nemmere at lave parader. Hver forsvarsspiller dækker så sin egen zone, hvor man efterfølgende er klar til at hjælpe forsvarspilleren ved siden af. Forsvar på denne måde stresser angrebspillerne rigtig meget, da det er svært at komme til skud og lave gennembrud, da man bliver mødt langt ude på banen af forsvaret. 3-2-1 forsvar er rigtig effektivt, hvis det udføres korrekt, men det også hurtigt blive noget rod, hvis forsvaret ikke har styr på tingene. Når forsvaret står langt fremme, åbner det op for plads til stregen, og fløjspillerne har også gode muligheder for at lave overgang.

Det at kunne dække 3-2-1 forsvar, er rigtig godt at kunne som håndboldspiller. Rigtig mange håndboldspiller bruger det i praksis, og du vil komme ud for at skulle dække det før eller siden. Så det er bare med at få øvet det til håndboldtræning. Du kan læse mere om 3-2-1 forsvar på dragoerhb.dk her og du finde en 3-2-1 forsvarsøvelse her.

Sådan brugte HSV 3-2-1 forsvar til at vinde Champions League 2013

Jeg har fundet en rigtig god video, som viser hvordan HSV brugte 3-2-1 forsvar til at vinde over FC Barcelona i Champions League finalen 2013. Videoen er på 8 minutter, hvor du udelukkende ser HSV dække deres 3-2-1 forsvar mod FC Barcelona. Her er det tydeligt at se, hvor effekt et 3-2-1 forsvar kan være. FC Barcelona har jo nogle af de bedste individuelle håndboldspillere i verden, men det er stadig ikke nok til at bryde HSV’s 3-2-1 forsvar. Hvis du ligger mærke til det, tager HSV hele tiden initiativet og går frem mod FC Barcelona spillerne i deres forsvar. De står med spredte arme, så de fylder mere, og så er der altid en til at bakke op, når forsvaret først har fået fat i en angrebsspiller. Det gør at FC Barcelona spillerne aldrig rigtig når op i fart, som de er vant til, og det gør det svært for spillerne. Når armene allerede er i vejret, er det også nemmere at lave parader.

Hold også øje med hvordan begge back’s fra HSV pakker forsvaret helt sammen, så forsvaret bliver helt kompakt. Det er det med, at man flytter sig med bolden og ikke bare står og kigger. Playmakeren og stregspilleren har også meget nemmere ved at dække op, når begge backs bakker op hele tiden. Det giver rigtig meget tryghed til midterblokken, når backen står en halv meter tættere på midterblokken. Det gør det også meget nemmere at holde styr på stregspilleren, når folk står tæt på hinanden i forsvaret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here