8 fritidsaktiviteter som gør dig til en bedre håndboldspiller

0
1362

fritidsaktiviter håndbold

Der findes mange gode og sjove fritidsaktiviteter, som kan lave som håndboldspiller. Vi har på haandboldnationen samlet 8 fritidsaktiviteter til dig, som gør dig til en bedre håndboldspiller. Alle aktiviteter kan du nemt lave ved siden af håndboldtræning og håndboldkamp.

1. Løbetræning

En håndboldspiller løber rigtig meget under en håndboldkamp og til håndboldtræning. Løbetræning er derfor en af de bedste fritidsaktiviter, som du kan lave som håndboldspiller, da løbetræning hjælper dig med at komme i bedre form/kondition. En god kondition hjælper dig med at spille længere tid ad gangen uden pause, når du spiller håndbold. En god kondition hjælper dig også med at forebygge skader og overbelastning, da kroppen er mere vant til at løbe. Løbetræning giver også en helt masse sundhedsmæssige fordele: øget helbred, bedre humør, øget selvtillid, forebygger sygedomme, lindrer stress, vægttab + mange andre fordele.

Jeg løber personligt både lange og korte løbeture som håndboldspiller. Jeg løber ca 2-3 gange om ugen udover håndboldtræning og kamp. Mine lange løbeture er typisk på en 6-8 km, og de korte løbeture er ofte på 2-5 km i intervaller. Lange løbeture giver en god grund form, mens de korte løbeture træner eksplosiviteten og den høje puls. Du kan finde et løbeprogram i denne artikel på haandboldnationen.dk.

2. Styrketræning

Styrketræning er også en god aktivitet, som mange håndboldspillere dyrker ved siden af håndboldtræning og kamp. Håndbold er en meget fysisk sport, og det er derfor en klar fordel at være fysisk stærk + hurtig og eksplosiv i sine bevægelser. Styrketræning hjælper dig at opbygge styrke i kroppen, som hjælper dig på håndboldbanen, når du spiller håndbold. Styrketræning giver også en helt masse sundhedsmæssige fordele ligesom løbetræning.

Jeg styrketræner normalt 3-4 gange om ugen med vægte ved siden af min håndboldtræning, kamp og løbetræning. Styrketræning har hjulpet mig rigtig meget på håndboldbanen, da jeg nemmere kan tackle modstanderen, og jeg er hurtigere i mine bevægelser, finter og skud.

3. Svømning

Svømning er en sjov, men også effektiv form for træning, som du kan lave i din fritid som håndboldspiller. Svømning træner kroppen på en lidt anden måde end løb og styrketræning, da du bevæger dig i vand. Svømning er derfor rigtig godt til at løsne op i kroppen, og svømning aktiverer muskler og led, som du normalt ikke bruger på håndboldbanen. Svømning er en god variation til løb og styrketræning, og det er en god aktivitet til at forebygge skader. Danmark har mange søer, hav og svømmehaller, hvor det er muligt at svømme som håndboldspiller.

Jeg har altid styrketrænet meget, og her har jeg i mange år brugt svømning som et supplement til min træning, da svømning er god at træne de små muskler og led i kroppen, så jeg holder mig fri for skader og smidig i kroppen. Den her artikel på watery.dk beskrivelser ret godt fordelene ved svømning: svømning er den perfekte motionsform for alle!.

4. Cykling

Cykling er godt til at træne konditionen og styrken i benene som håndboldspiller. Danmark har mange gode cykelruter langs landevejene, men også i skovene hvor der ofte er gode mountainbikeruter.

Jeg har i mange år cyklet til og fra træning og skole. Cykling giver mig lidt ekstra motion i løbet af dagen, og det er en god måde at få blodet i omløb og løsnet op i kroppen imellem træninger og kampe. I de perioder hvor jeg har været skadet, har jeg altid cyklet meget på kondicykel for at holde formen ved lige, når jeg ikke har kunne deltage i håndboldtræning og kamp.

5. Lange gåture

Lange gåture også er god form for motion og en god måde at slappe af på mellem håndboldtræning og kamp. En god lang gåtur giver mange af de sundhedsmæssige fordele som løb giver, og giver dig god mulighed for at tænke og samle tankerne fx inden en stor håndboldkamp.

Jeg kan personligt godt lide lange gåture med musik i ørene, gerne i natur og flotte omgivelser. På gåturen bruger jeg ofte en del tid på at tænke over, træning, kampe, øvelser og hvordan jeg kan blive bedre som håndboldspiller.

6. Golf

Golf er en sjov og hyggelig sport, som du kan spille i fritiden som håndboldspiller. I golf går du meget fra hul til hul, og der er mange slag med golfkøllerne, som træner din teknik i kroppen og koncentrationsevnen. Der er mange håndboldspillere, som spiller golf i friweekenderne, hvor der ikke er håndboldkamp.

Jeg har aldrig rigtig spillet golf, men jeg kender flere håndboldspillere, som tager ud sammen og spiller golf i ny og næ.

7. Se håndboldkampe

I Danmark bliver der hele tiden spillet mange gode håndboldkampe i håndboldhallerne rundt omkring i landet samt i tv’et. At se håndboldkampe er en god måde at bruge din fritid på, da er underholdende, og det hjælper dig med at udvikle din spilforståelse, og du kan lære nye tricks og taktikker ved at se hvordan andre håndboldspillere gør.

Jeg elsker at se håndboldkampe, og jeg vil tro at jeg set flere hundrede, vis ikke tusinde håndboldkampe igennem mit liv. Jeg ser altid de gode professionelle håndboldkampe på DR 1 og TV 2, og så er jeg tit ude i Gigantium og se Aalborg håndbold spille. Det at se håndboldkampe hjælper mig med at udvide min horisont og lære nye ting indenfor håndboldspillet. Det er altid meget forskelligt hvordan spillere og trænere gør, når de spiller håndbold mod hinanden. Det nye jeg lærer, kan jeg teste på håndboldbanen til næste træning eller kamp. Det forbereder mig også på den dag jeg selv står i samme kampsituation.

Selvom jeg ser mange håndboldkampe, har jeg aldrig rigtig oddset, men jeg kender flere håndboldspillere og håndbold-entusiaster, som bruger deres forståelse for håndbold til bl.a. at oddse på bet365. De finder det meget underholdende, at analysere sig til hvilke hold der vinder over hinanden, mens de så ser kampene i tv. Nogle gør oddser for sjov og for hyggens skyld, mens andre går mere professionelt til værks.

8. Læs bøger

At læse bøger er en god måde at holde hjernen skarp på, og det er en god måde at udvide sin horisont på. Der findes mange gode danske biografier omkring kendte håndboldspillere og håndboldtrænere, som du kan læse i din fritid. Læsning er en god måde at slappe af på, samtidig med at det udvikler dig som håndboldspiller på det personlige plan.

Jeg har altid godt kunne lide at læse. Selvbiografier er klart mine favoritter, da de giver indblik i andre personer historier og livserfaringer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here