KIF Kolding København 2015/2016

Spillere ind:
Konstantin Igropulo

Spillere ud:
Lasse Boesen, Kim Andersson, Jacob Pedersen

Tre største profiler fra sæsonen 2014/15:
Bo Spellerberg, Kasper Hvidt, Magnus Landin

Up-coming star:
Magnus Landin

Trænerteam:
Henrik Kronborg / Bilal Suman

Kif Kolding København

Hvad sker der i KIF Kolding København?

Danmarksmestrene med base i både Jylland og på Sjælland går ind til 15/16-sæsonen med en på papiret svagere trup end i fjor. Ud er gået kapaciteter som Lasse Boesen – som dog ikke har nået tidligere tiders topniveau – samt Kim Andersson – den måske bedste højre back i håndboldens historie.

Som erstatning herfor er det løse, russiske missil, Igropulo, hentet ind. Han skal i samarbejde med KIF-legenden Bo Spellerberg og svenske Lukas Karlsson forsøge at hente endnu et dansk mesterskab hjem til Kolding-klubben. Og flankeret af garvede Lars Jørgensen, Kasper Hvidt, Torsten Laen og Cyril Viudes findes der i Herreligaen ikke en trup, der er i nærheden at besidde så megen landsholdserfaring som netop KIF Kolding Københavns gør.

Den store rutine sikrede dem mesterskabet i sidste sæson, da de altid svingende vestjyder fra Skjern Håndbold blev dukket i finalerne. Et spørgsmål melder sig dog – hvor slidte er disse erfarne stjerner efterhånden blevet? Håndbold er som bekendt en utroligt fysisk sport med mange nærkampe, slag og skub, og dette kan Laen, Jørgensen og kompagni ikke have undgået i deres roller som tæskehold i det jysk-sjællandske forsvar.

Mr. Kolding himself, Bo Spellerberg, har igennem mange år været en både elsket og hadet mand i de danske TV-stuer og i de danske håndboldhaller. Hans til tider teatralske spillestil og højlydte og gestikulerende attitude har ofte bragt stof til debat. En ting står dog ved magt – Bo Spellerberg er den ubestridt bedste danske håndboldspiller i nyere, som IKKE har været på et udlandsophold. Og loyaliteten til Kolding har belønnet ham med hele syv DM-titler og et utal af scoringer og assists.

Samtidigt er der hen over sommeren sket en mindre ændring på trænerbænken, hvor den nu tidligere både assistent- og cheftræner Henrik Kronborg på ny har fået hovedansvaret for tropperne i klubben. Ved sin side har den trofaste Bilal Suman, der også agerede assistent i sidste sæson for Aron Kristjansson.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here