Aalborg Håndbold 2015/2016

Spillere ind:

Andreas Palicka, René Antonsen, Jesper Meinby, Aron Edvardsson, Joshua Grace, Mikkel Ibsen,

Spillere ud:
Ole Erevik, Isaias Guardiola, Niclas Barud, Nicolai Pedersen, Stig Bugge, Magnus Saugstrup (udleje), Marcus Mørk,

Tre største profiler fra sæsonen 2014/15:
Sander Sagosen, Morten Slundt, Ole Erevik

Up-coming star:
Simon Hald Jensen

Trænerteam:
Jesper Jensen / Stefan Madsen
Aalborg Håndbold

Hvad sker der i Aalborg Håndbold 2015/2016?

I Nordens Paris har der været succes og danmarksmesterskaber i både fodbold og håndbold inden for de seneste tre år. Således vandt Aalborg Håndbold deres blot andet danske mesterskab i 2012/13-sæsonen, da de slog Kolding-København-konstellationen over to finalekampe. Dengang herskede profiler som Mads Mensah Larsen, Johan Jakobsson og Jacob Bagersted på holdet, og bænken blev styret med hård hånd af den tidligere landsholdsspiller Nikolaj Jacobsen.

I forhold til den forestående sæson er der ændret adskillige aspekter på det unge Aalborg-mandskab. Træneren er godt nok stadig tidligere landsholdsspiller, men hedder nu i stedet Jesper Jensen. Ellers består profilerne på det nordjyske mandskab primært af unge og utroligt talentfulde kapaciteter, der alle er af skandinavisk afstamning.

Et af de største talenter i håndboldverdenen, Sander Sagosen, brillerede i sidste sæson på et noget skadesramt Aalborg-hold, der både skulle koncentrere sig om ligaen, pokalturneringen og ikke mindst Champions League. Og sammen med Sagosen fik Simon Hald og Christian Jensen centrale roller i Jesper Jensens taktiske dispositioner – og de voksede i den grad med opgaven. Og suppleret med rutinerede kræfter som Ole Erevik, Niclas Barud og Håvard Tvedten blev det i sidste sæson til en respektabel fjerdeplads og en plads i ottendelsfinalerne i Champions League samt en semifinaleplads i pokalturneringen.

Dog fik man lidt det indtryk i sidste sæson, at den trods alt manglende rutine hos flere af spillerne blev skæbnesvangert for holdets muligheder i de store kampe – som eksempelvis 13-33-afklapsningen mod Barcelona, ottemålsnederlaget mod Holstebro i pokalsemifinalen samt de to bronzekampe mod BSV, som Aalborg aldrig rigtig for alvor var tæt på at vinde.

Potentialet i 2015/16-truppen ser dog enormt interessant ud, og med tilføjelsen af René Antonsen, Jesper Meinby og særligt Andreas Palicka har man bevaret den skandinaviske identitet på holdet. Og hvis Aalborg-mandskabet kan undgå den samme skadesmængde, som ramte dem i sidste sæson, er de et åbenlyst bud på en medalje, når sæsonen skal afgøres i april, maj og juni.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here