Århus Håndbold 2015/2016

Spillere ind:

Jens Fredsgaard, Sigvaldi Gudjohnsson, Stian Breivik,

Spillere ud:
Jan ”Tromle” Nielsen, Mads Lind, Nikolaj Pedersen, Jannick Mazur, Mikkel Saad,

Tre største profiler fra sæsonen 2014/15:
Henrik Hansen, Rune Ohm, Mads Lind

Up-coming star:
Nikolaj Schytt

Trænerteam:
Erik Veje Rasmussen / Peter Bredal

Århus håndbold

Hvad sker der i Århus Håndbold?

Som det ses med AGF i fodboldens verden, er der ved sæsonstart også ofte høje ambitioner i Aarhus Håndbold ved sæsonstart – en form for naiv ’i-år-skal-det-være’-mentalitet synes at have ramt Danmarks andenstørste by og dens sportsklubber.

Igen i sidste sæson var Aarhus Håndbold med i slutspillet, men igen, igen spillede holdet en marginal og ubetydelig rolle i de seks slutspilskampe mod Skjern, Holstebro og Kolding.

Aarhus har dog efterhånden fået samlet en god blanding af rutine og ungdommeligt gåpåmod, og derfor tegner det nok engang til at blive en overvejende god sæson for Erik Vejes tropper.  Men om aarhusianerne kan tage det sidste, afgørende skridt mod medaljerne er nok mere end tvivlsomt.

De har nemlig i Århus Håndbold sagt farvel til de to levende legender, Jan ”Tromle” Nielsen og Mads Lind, som begge takkede af efter sidste sæson. Det er to enorme kapaciteter, som klubben måtte tage afsked med dengang, og hvor stort tabet i virkeligheden er, går nok først op for Erik Veje, Peter Bredal og resten af Århus-holdet, når de første turneringskampe sættes i gang i slutningen af august og starten af september.

Dog synes erstatningerne på i hvert fald målmandsposten at være mere end kompetente nok til at løfte arven fra ”Tromle”. Unge Emil Nielsen, der spås en stor karriere, og erfarne Jens Fredsgaard, der fik sidste sæson i HC Midtjylland ødelagt af en hjernerystelse, skal således danne duo i målet i den kommende sæson.

Derudover mønstrer truppen også de spændende bekendtskaber, Torben Pedersen og Peter Lund, som agerer henholdsvis storskytte og forsvarskrumtap for Erik Veje. Særligt Peter Lund er i den sammenhæng interessant, da han for bare to sæsoner rendte rundt og spillede Jyllandsseriebold i Fredericia-området, førend at han meldte sig ind i HEI-klubben. Et hold, der agerer andethold for Århus Håndbold, og siden – via et opkald til Erik Veje – kom Fredericia-knægten til prøvetræning hos ligaholdet. Og siden har Peter Lund været en fast del af ligatruppen, med hvem han har kontrakt med til 2016.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here