Ankelskinne til håndbold

2
1898

I håndbold bliver der lavet mange fodfinter, og der bliver hoppet rigtig meget. Her kan håndboldspilleren nemt vride om på foden, og det kan gøre, at håndboldspillere forstuver eller brækker anklen. Det gør rigtig ondt, og det er en træls skade at døje med som håndboldspiller, da man løber rigtig meget til håndboldtræning og kamp. Så kort sagt er en ankelskade meget træls, og det er en af de mest hyppige håndboldskader i håndbold. For at forebygge eller aflaste disse ankelskader, bruger rigtig mange håndboldspillere ankelskinner.

Det er fordi ankelskinner beskytter anklen mod vrid, da ankelskinnen sidder tæt op omkring anklen, så håndboldspiller ikke kan vride om. Så giver ankelskinner også en masse støtte til området omkring anklen, og det er en stor hjælp til håndboldspillere med svage eller skadet ankler.

Jeg har selv døjet lidt med mine ankler, da jeg var yngre. Det var primært fordi, at jeg tog en masse kilo på i kropsvægt, da jeg begyndte at styrketræne. Det gav et ekstra pres på mine ankler, når jeg spillede håndbold. Jeg klarede dog mine ankelproblemer med et vippebræt og en masse elastikøvelser. Jeg kom forholdsvis hurtigt over ankelproblemerne, og det er grunden jeg ikke valgte at købe mig en ankelskinne. Hvis jeg havde døjet mere med mine ankler, havde jeg helt sikkert investeret i en ankelskinne til begge mine ankler. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvordan din situation er med dine ankler.

Generelt er håndbold rigtig hårdt ved anklerne, og det er også grunden til, at så mange professionelle håndboldspillere spiller med ankelskinner. Hvis du søger en ankelskinne til håndbold, har jeg lavet en oversigt af gode ankelskinner. Alle ankelskinner kan købes på haandboldnationen.dk, som har et enormt udvalg af håndboldudstyr. Jeg har også taget en håndboldsko med ankelstøtte med, da det også er en mulighed, hvis du ikke vil spille med ankelskinner.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Thomas,

  Først: kanon side du har! Det hjalp mig med at finde mine nye håndboldsko fra adidas boost!!
  Jeg har et spørgsål omkring ankelstøtter som du måske kan hjælpe med. Jeg er begyndt at spille håndbold igen efter et par års pause grundet en brækket ankel. Siden da har jeg spillet med en ankelstøtte fra noget der hedder Shock Doctors, ved ikke om du allerede ved hvad det er for et mærke?
  Nu var jeg dog så uheldig i søndags, at da jeg landede efter et hopskud, rev jeg delvist et ledbånd over i min fod 🙁 Når jeg er kommet igennem mit genoptræningsforløb skal jeg selvfølgelig i gang igen. Spørgsmål er så om jeg skal skifte over til en ankelstøtte der sidder endnu mere fast såsom nummer 2 som du viser her i indlæget??

  Mvh.
  Camilla

  • Hej Camilla.

   Tak for de fine ord og godt at høre at du kan bruge siden her :).
   Jeg googlede lige Shock Doctors, og jeg kan se at de har flere forskellige slags ankelstøtte. Det er ikke lige et mærke jeg kender, men du kan da prøve at finde ankelstøtte, som giver noget mere støtte end den du har. Nu kender jeg ikke din skadessituation helt præcist, men jeg kunne forestille mig at lidt ekstra støtte kunne hjælpe dig godt igang igen her i starten, når du begynder at spille igen. Du har brækket en ankel og så delvist revet et ledbånd over. Du må da have meget ømme ankler/fodder, når du løber rundt osv. Mon ikke en ny ankelstøtte ville hjælpe.

   Når din ankel/fod bliver noget bedre, kan du begynde at trappe lidt på ankelstøtten, så du kan få udviklet endnu mere styrke i foden.

   Hvis du har brug for mere hjælp, er du velkommen til at skrive her på siden. Jeg kan fx godt lave et træningsprogram til ankel, hvis det har nogen interesse.

   Mvh Thomas Bonderup

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here