Betting-tip #2: Mors-Thy – Aalborg Håndbold

0
354

Mandag aften tørner to nordjyske klubber sammen, når Mors-Thy tager imod Aalborg Håndbold i Boxer Herreligaen. Og mens Aalborg Håndbold startede sæsonen rigtig godt med en solid sejr mod Skjern Håndbold, måtte Mors-Thy indkassere et syvmålsnederlag til HC Midtjylland. Det tegner derfor til et spændende opgør. Mors-Thy – Aalborg Håndbold sendes i øvrigt på TV2 Sport med kampstart kl. 19:30.

Ændret hjemmebanelokation fratager Mors-Thy fordel

Normalt spiller Mors-Thy sine hjemmekampe i Jyske Bank Mors Arena – også kendt som ’Bette Balkan’ – men i aften spilles hjemmekampen for Mors-Thy i stedet i Thyhallerne. Det får formentlig ikke en afgørende betydning, men alligevel tillægger jeg det en vis betydning, at Mors-Thy ikke skal spille i vante rammer.

Dog skal det stadig indskydes, at der hersker en meget loyal og trofast fankultur på Mors og omegn, og derfor kan aftenens værter godt forvente en massiv opbakning på trods af lokationsændringerne.

Rent mandskabsmæssigt står Mors-Thy en del svækkede efter sommerpausen. Ud er gået tre profiler i form af Jac Karlsson, Asbjørn Madsen og Jesper Meinby – sidstnævnte er endda at finde hos dagens modstandere fra Aalborg Håndbold.

Ind er i stedet kommet blandt andre Marcus Mørk, om hvem der dog stadig verserer en del tvivlsspørgsmål grundet hans skulderproblemer i de forgangne to sæsoner. Mørk selv forsikrer dog om, at et fornyet samarbejde med Mors-Thy-fysioterapeuten Tonny Nedergaard vil udbedre hans problemer med det notorisk problematiske led.

Umiddelbart virker Mors-Thy dog både defensivt og særligt offensivt som et svækket hold – og der venter derfor en svær opgave for Jan Paulsen for at nå samme højder som i sensationssæsonen 2012-13.

Talentmassen bugner i Aalborg

I Aalborg Håndbold har de igennem de seneste sæsoner gennemgået en større forandring efter Nikolaj Jacobsens afgang fra trænerposten. Mens der i DM-guld-sæsonen 13-14 var en klar overvægt af etablerede stjerner, er der i dag i stedet et større mix af danske og skandinaviske talenter krydret med et par etablerede stjerner.

I den sammenhæng lægger norske Sander Sagosen sig klart i spidsen sammen med Simon Hald som to af de mest funklende stjerner i den spirende Aalborg-trup. I målet har Jan Larsen – Aalborgs sportsdirektør – tilmed hentet den svenske klassekeeper Andreas Palicka i mægtige Kiel. Derudover bestrider rutinerede Håvard Tvedten stadig venstrefløjen på holdet, om end Buster Juul utålmodigt presser på for mere spilletid med flere gode præstationer i opstarten.

Aalborg Håndbold virker som et mere homogent og sammenspillet mandskab end Mors-Thy i øjeblikket, og derfor ser jeg odds 1.35 på en udesejr i aftenens kamp som et fint odds. Aalborg skal se om de ikke kan følge op på en super sæsonstart med sejr i både pokalturneringen samt premierekampen mod Skjern Håndbold.

Den statistiske tilgang til opgøret

Aalborg Håndbold har efterhånden opnået et godt tag på Jan Paulsens tropper fra det nordvestjyske. De har således hentet sejren mod Mors-Thy i de seneste fem indbyrdes opgør – hvoraf to af sejrene er kommet på udebane. Og selvom sejrene har været overvejende smalle – 2-, 1-, 5-, 5- og 3-målsmarginer – spår jeg, at afgangene af de tre Mors-Thy-stamspillere får en for stor betydning for Jan Paulsens mandskab, især i opstarten.

Samtidigt synes jeg af egen personlig holdning, at Aalborg Håndbold er mindst ét niveau over Mors-Thy på samtlige pladser, måske med undtagelse af venstrebacken hvis Marcus Mørk genfinder sit niveau fra før sine skulderskader.

Oven i købet havde Tobias Ellebæk store problemer med sine skud i premierekampen mod HC Midtjylland, hvor han skød 4/11. Samtidigt var Dane Sijan heller ikke på toppen og præsterede kun fire redninger på 20 afslutninger.

Jeg tipper derfor en udesejr i mandagens opgør til odds 1.35 ved Nordicbet.


Husk at du altid kan læse mere om holdene i Herreligaen 2015/16 her.

Samtidigt kan du finde tidligere bettingtips fra betting-bloggen her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here