Den der træner bedst bliver bedst.

1
958

For at blive den bedste, skal du træne som den bedste. Du bliver aldrig den bedste, hvis du ikke arbejder hårdt for det. Så hvis du har en drøm om at blive den bedste, skal du læse med her. Her vil du få hjælp til at træne som den bedste.

Du skal arbejde hårdt.

For at blive en bedre håndboldspiller er du nød til at træne. Det er håndboldtræning og styrketræning, som gør dig til en bedre håndboldspiller. Jo mere vi øver os, desto bedre bliver vi. Haandboldnationen har mange gode guides og træningsprogrammer, som hjæper dig med at blive bedre. Jeg vil anbefale dig at læse om springtræning, fullbody træningsprogram og så bruge vores guide til at skyde hårdere i håndbold.

Mange succesfulde forretningsmænd plejer at sige, at 5% kommer fra ideen, hvor resten kommer fra det hårde arbejde. De arbejder hele tiden. Her snakker vi 16 timer. Tænkt hvor god en håndboldspiller du ville blive, hvis du brugte 16 timer på håndbold hver dag. Det er noget, du kan lære meget af. Det er det hårde arbejde, som giver succes.

Mange håndboldspillere bruger faktisk ikke ret meget tid på sporten. I andre sportsgrene bliver der trænet meget mere. Udnyt det og træn mere end dine holdkammerater. Jeg laver selv meget selvtræning. Vi træner kun 4 gange om ugen, og det er ikke ret meget. Hvis det stod til mig, så trænede vi håndbold mindst 2 gange om dagen. Håndbold er bare ikke så stor en sport, og det afspejler sig i træningen. Håndboldtræningen som ungdomspiller i Danmark er ingenting, hvis vi sammenligner det med college football eller basket i USA. Her har de kombineret træningen med skolen, så der kan trænes i skoletiden. Jeg ville elske, hvis vi havde et træningspas hver dag midt i vores skoleskema. På den måde kunne vi få en pause midt i den lange skoledag.

Den der træner bedst bliver bedst

Brug din tid fornuftigt

Skole og håndboldtræning tager rigtig meget af din tid. Du er nød til at planlægge og bruge din tid fornuftigt. Så undgår du, at tingene hober sig op. Hvis du har 2-3 afleveringer, som skal afleveres næste dag, er det begrænset, hvor meget tid du har til træning. Lav dine afleveringer i god tid.

Drop de computer og fjernsyn

Du bliver ikke en bedre håndboldspiller ved at spille computer eller at se fjernsyn dagen lang. Prøv og tænk hvor mange timer du bruger på de 2 ting. Tænk hvis du brugte alle de timer på håndbold i stedet. Der er kun 24 timer i døgnet, så du skal huske at bruge dem fornuftigt. Selvfølgelig er det ok, at se lidt fjernsyn eller spille lidt computer. Jeg synes bare det er begrænset, hvor meget viden det giver.

Stå tidligt op og få noget ud af dagen.

Hvis du står tidligt op, har du mulighed for at morgentræne. På den måde kan du træne to gange om dagen. Jeg plejer lige at få en solid gang morgenmad og så afsted ned i centeret. Så spiser jeg igen, når jeg kommer hjem, og tager i skole herefter. Når jeg kommer hjem fra skole, kan jeg tage ned og træne igen. I skoletiden har kroppen fået lov til at slappe lidt af inden den anden træning. Tag godt med mad med, så kroppen kan få fyldt depoterne op igen.

Træn hårdere end de andre

Pres dig selv mere end de andre. For at få de gode resultater er du nød til at presse kroppen. Hvis dine holdkammerater løber 4 runder, så løber du bare 5 runder, eller løber hurtigere end dem. Du skal ikke være bange for at skille dig ud af mængden. Fuck hvad de andre siger. Det er dig, det handler om.

Tro kan flytte bjerge

Det kan godt være, at opgaven ser uoverskuelig ud. Så længe du tror på dig selv, skal det nok lykkes sidste ende. Rigtig mange håndboldspillere tror ikke nok på dem selv. Jeg har selv prøvet at stå overfor næsten umulige opgaver i håndboldspillet. Jeg husker specielt en gang, vi spillede mod Skjern. Der stod uafgjort med få sekunder igen. Vi havde frikast, og skulle finde på noget hurtigt muligt. Det er jo en, som skal argøre kampen. Vi aftalte, at bolden skulle spilles til mig, i stedet for at spille hvis store back på næsten 2 meter.

Jeg tvivlede først meget på mig selv, om jeg nu kunne gøre det. Men jeg fik hurtigt skiftet mening, og jeg troede på, at jeg nok skulle klare det her. Sjovt nok stod alle Skjern spillerne klar til at dække vores back op. Bolden blev spillet til mig, og jeg smækkede bolden ind med en underhånd. Vi vandt kampen.

Det er okay at fejle

Så længe du bare ikke laver den samme fejl 2 gange. Så længe du bare bliver ved med det hårde arbejde, skal det nok lykkes i sidste ende. Kast dig ud i tingene, og få prøvet noget af. Første gang jeg blev tilbudt at træne med ligaen, tænkte jeg også” åh nej det bliver svært”. Det skulle ikke holde mig tilbage. Jeg kastede mig ud i det, og lavede nogle fejl, men jeg lærte en hel masse af det.

Du bliver ikke til noget uden hårdt arbejde

Der er ikke nogen let løsning på tingene. Det er hårdt arbejde, og du er helt sikkert allerede startet. Jeg bruger meget internettet, til at se en masse håndboldkampe. Det giver mig en bedre forståelse af, hvad de professionelle gør. Det giver også masser af ideer til mit håndboldspil.

Ehfcl.com er en fantastisk hjemmeside, hvis du mangler inspiration til håndbold. Du kan finde alle champions league kampe for mænd og kvinder. Kvaliteten af videoerne er også ganske udmærket.

Skriv ned hvad du skal blive bedre til. Lav en liste over dine svage og stærke sider. På den måde får du et overblik over, hvad du er god til. Du skal bruge dine stærke sider, og så kan du altid opbygge de svage sider.

En af mine svage sider i håndboldspillet har altid været at dække i midterforsvaret. I år er jeg begyndt at dække inde i midten. Det var ikke det kønneste i starten, men med tid blev jeg bedre og bedre. Jeg trænede det sindsygt meget, og havde rigtig meget fokus på det. Jeg har stadigvæk meget at lære, men jeg er kommet længere end da jeg startede med at dække op.

1 KOMMENTAR

  1. hej jeg er en pige på 14 og jeg er lidt ny til håndbold, det er nogen meget gode tips du har. Men hvad skal man gøre hvis ens træner ikke kan lide en. jeg har forsøgt at gøre mit bedste, så jeg kan få lov til at spille mere ude på banen, men det virker ikke. Det er hendes datter der ikke kan lide mig, og hun har sagt alt muligt om mig, jeg snakker ikke med hende,det er nok fordi jeg ikke er så populær i skolen, jeg prøver heller ikke på det. Jeg får kun fem minutter at spilletid i en kamp, og jeg får at vide at jeg er god af de andre piger, så hvad skal jeg gøre.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here