EM 2020 bliver forhåbentlig endnu en fest

0
362

man holding ball while jumping near three mne
Kilde: Unsplash

Tidligere på året kæmpede Danmark sig til en titel som verdensmester i håndbold på herresiden. Det kan vi sådan set leve højt på længe! Det kan landsholdet også, naturligvis, selvom de skulle hjem og spille turneringerne færdige i deres respektive klubber. Men som det ofte er med håndbold, så sker der altid noget.

EM 2020 favoritter efter verdensmesterskaberne

Næste store mærke i kalenderen, er EM i 2020, som afholdes i Stockholm, Malmø, Gøteborg, Wien Graz og Trondhjem. Det er alle steder der er relativt lette at komme til fra Danmark, så vi kan håbe, at der er en stor delegation af danske roligans, der tager turen for at støtte gutterne i jagten på guld. Danmark har ikke vundet turneringen siden 2012, da Serbien blev besejret i finalen. Siden er der vundet et sæt sølvmedaljer, da vi tabte finalen til Frankrig i 2014, og to europamesterskaber hvor vi ikke kom på tavlen da henholdsvis Tyskland i 2016 og Spanien i 2018 løb med titlen. Men med et nyvundet verdensmesterskab i bagagen, er Danmark helt tilbage blandt de absolutte favoritter til titlen i 2020. Dette kan også ses på seedingen til turneringen, hvor Danmark ligger i det øverste lag sammen med Spanien, Sverige, Frankrig, Kroatien og Tjekkiet.

blue and white goal
Kilde: Unsplash

Kvalificeret modstand

Men der er bestemt også kvalificeret modstand i de næste lag, hvor blandt andet Norge, Tyskland og Makedonien vil gøre deres for at spænde ben for forhåndsfavoritterne. De fleste danskere vil nok stadig smide pengene på Danmark som Europamestre og kaster du dig ud i at bette på det, kan du også finde en solid velkomstbonus hos bookmakere. Men hvor meget du end tror på på det, kan man ikke ignorere at vi ikke er de eneste favoritter. De tre sidste turneringers  vindere, Spanien, Tyskland og Frankrig, er i dén grad også med i opløbet. Så selvom vi tror på de røde og hvide drenge, så må vi også anerkende niveauet hos modstanderen.

Lige akkurat igennem kvalifikationsrunderne

Vi kom hakkende, men helskindede igennem kvalifikationsrunderne, som indebar kampe mod Montenegro, Ukraine og Færøerne, hvilket allerede blev fastslået i 2018. Selvom spillet ikke altid var godt så fik vi stadig kvalificeret os til EM 2020. Om den position kan række hele vejen til medaljer er en anden snak. Vi kan håbe at VM’s topscorer og Danmarks absolutte stjerne Mikkel Hansen har hænderne rigtigt skruet på, og at forsvaret får presset rigtigt. Der er meget lille forskel på favoritterne, så selv med en VM-titel i baghånden, kan alle slå alle på den givne dag. Det er en kliché i sportsverdenen, men klichéer har som regel et hold i virkligheden.

Hvis der kommer masser af fans til at bakke op, og holdet respekterer modstanderne og ikke tager noget for givet, så er guldet en reel mulighed. Vi tror her at alle de ting går i opfyldelse, så vi tror at der er gode chancer for en fest i Sverige, Norge og Østrig. Vi har ikke ramt topniveau i alle kampe, men efter ydmygelsen mod Frankrig i 2014, er det på tide med revance!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here