eSport styrker sammenholdet online – men hjælper det på håndboldbanen?

0
122

eSport styrker sammenholdet

League of Legends. Dota. CS:GO. Siger det dig noget? Det burde det. eSport er nemlig populært som aldrig før. Der vises masser af eSport-turneringer på tv, og samtidig har man på DR kunnet følge det danske hold Astralis i dokumentarserien ”Astralis – mod stjernerne”. Også hos online casinoer og bookmakere er eSport blevet populært, men der er stadig et stykke endnu, før de kan måle sig med de klassiske spil (du kan finde mere information om de klassiske spil på denne side. Desuden findes der flere online spillesider, hvor det er muligt at spille på eSport.

Men hvad har eSport med håndbold at gøre? Er eSport ikke bare en flok pommes frites-spisende og cola-drikkende teenagedrenge, der afskyr motion og bruger alt for mange timer foran computerskærmen?

eSport godt for sammenhold og samarbejde

Hvis vi pakker fordommene væk et øjeblik og koncentrerer os om selve grundelementerne i eSports, har det faktisk flere ting til fælles med håndbold. Først og fremmest er eSport i høj grad en holdsport. Uden samarbejde på holdet kan det ikke lade sig gøre at opnå succes. Akkurat som i håndbold. Derudover er eSport også taktisk præget, og så gælder det om at have et stærkt sammenhold og turde stole på hinandens evner på banen. Akkurat som i håndbold.

eSport kan dermed være med til at styrke spillernes evner indenfor både samarbejde og sammenhold, men også spillernes kommunikative evner og reaktionsevner kan styrkes ved at spille eSports. Og netop det er ret interessant for håndboldspillere. Her er samarbejde, kommunikation, sammenhold og reaktionsevne alle vigtige faktorer for at blive en succesfuld håndboldspiller.

Kan eSport gøre dig til en bedre håndboldspiller?

Det nærliggende spørgsmål er derfor, om eSport kan gøre dig til en bedre håndboldspiller? Kan eSport virke som et supplement til håndboldtræningen i hverdagen? Eller måske som et værktøj til at træne håndboldholdets samarbejde og styrke sammenholdet?

Det er der noget, der tyder på. DGI har meldt om positive tilbagemeldinger fra idrætsklubber, der har forsøgt sig med at kombinere eSport med fysisk sport. Det gælder blandt andet den nordjyske klub Vadum IF, hvor man har etableret en afdeling for eSport. Her har man desuden oplevet, at den nye afdeling for eSport er med til at lokke mange nye medlemmer til klubben.

Kasper Hvidt: ”Store ligheder mellem håndbold og eSport”

Det er dog ikke kun DGI og klubberne, der ser et potentiale i at kombinere håndbold med eSport. Tidligere målmand på herrelandsholdet, Kasper Hvidt, skiftede straks efter sin aktive håndboldkarriere i 2016 spor til eSporten. Her blev han ansat som sportsdirektør for RFRSH Entertainment, som står bag føromtalte Astralis. I den forbindelse udtalte Kasper Hvidt, at han så store ligheder mellem håndbold og eSport. Han har desuden sammenlignet sit job som sportsdirektør med det at være sportsdirektør foren håndboldklub:

”Jeg kan bruge alt fra min egen karriere. Bortset fra om du skal redde bolden med højre eller venstre hånd som målmand. Men alt det andet, jeg selv brugte som aktiv, har jeg taget med: struktur, karrierestrategi, sæsonplanlægning og rammesætning. Så jeg gør fuldstændig det samme, som hvis jeg var blevet sportschef i en håndboldklub.”

Selvom indholdet af de to sportsgrene umiddelbart ligger langt fra hinanden, ser der alligevel ud til at være en vis sammenhæng, hvis vi skal tro klubbernes tilbagemeldinger og Kasper Hvidt. Og også hos RFRSH tyder det på, at der muligvis er en sammenhæng. Siden Kasper Hvidt er tiltrådt som sportsdirektør for RFRSH, er Astralis gået fra en placering som nr. 6 til at være verdens bedste Counter Strike-hold.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here