Fiskeolie – 3 gode grunde til at spise fiskeolie

0
991

Fisk er en god kilde til omega-3 fedtsyrer, som kroppen har brug for. Det kan dog være svært at få alle de omega-3 fedtsyrer kroppen har brug for, ved kun at indtage fisk et par gange ugen. Det er langt fra alle håndboldspiller, som spiser fisk hver uge året rundt. Af denne grund er det en god ide at supplere sin kost med fiskeolie.

Fiskeolie som kosttilskud er små kapsler, der er lavet af gelatine og som indeholder fiskeolien. De er nemme at sluge, og opløses naturligt i din mave, hvor de frigør de gavnlige fiskeolier. Fiskeolie har et stort indhold af omega-3 fedtsyrer, som er de essentielle byggesten for alle celler i din krop.

Her er der 3 gode grunde til at tage fiskeolie som et supplement til din kost.

1. Fiskeolie mindsker dårligt kolesterol helt naturligt

Folk der indtager meget mad, som indeholder animalsk fedt, kan i nogle tilfælde have svært ved at balancere deres gode HDL kolesteroltal med de dårlige LDL kolesteroltal. Ved at supplere med fiskeolie, hjælper du kroppen med at balancere dine kolesteroltal inden for et normalt interval.

Fiskeolie håndbold

Den daglige mængde af fiskeolie som kosttilskud som du har brug for per dag, bør være omkring 3 til 6 gram. Fiskeolie kan også hjælpe med at få et sundt niveau af triglycerid i kroppen, så længe at de allerede er af den sunde slags. Triglycerid er en stor bestanddel af kropsfedt i mennesker, og vil fiskeolie kort sagt hjælpe folk med at vedligeholde deres vægt.

Læs også 3 gode grunde til at spise proteinbarer som håndboldspiller

2. Fiskeolie fremmer knoglesundheden

Kvinder kan have ekstra fordel af at tage fiskeolie som kosttilskud, især når de kommer i overgangsalderen i løbet af 50’erne. I løbet af denne tid falder niveauerne af østrogen og progesteron, som knoglerne skal bruge. Knoglerne kan blive tyndere, og udsætte kvinden for en større risiko for knoglebrud og knogleskørhed.

Der er blevet lavet undersøgelser som viser at kvinder, der indtager et højere niveau af fedtsyrer i kosten, vil være i stand til at vedligeholde en sund knoglestruktur.

Sund knoglestruktur er altid godt at have som håndboldspiller, da håndbold generelt sætter et stort pres på kroppen. Især knogler i fingrene som er under stort pres, da er mange parader og tacklinger i løbet af en kamp.

Fiskeolie tip: Du bør sikre dig at din fiskeolie har en god balance af omega-3 og omega-6.

Læs også derfor skal du tage kreatin som håndboldspiller

3. Fiskeolie giver dig en eksplosion af velvære

Alle mennesker kan lide af humørsvingninger og træthed. Fiskeolie kan give dig et godt boost af energi, hvis du jævnligt indtager fiskeolie.

Mange menneskers kost er ofte mangelfulde, med for megen indtagelse af junkfood eller færdiglavet mad. Disse færdigbehandlede madvarer kan føre til forstyrrelser i humøret og træthed.

Fiskeolie kan forbedre dit humør, fordi det kan bistå i produktionen af serotonin i din hjerne. Serotonin er lykke-hormoner. Fiskeolie giver en mere naturlig måde at udløse lykke-hormoner i hjernen, i stedet for at ty til sukker eller kalorier der kun giver en midlertidig følelse.

At forbedre dit humør starter med et kosttilskud af fiskeolie, og så en bevidsthed om at kosten skal forbedres. Fiskeolie kan hjælpe dig med at håndtere stress og svære situationer. Det er noget håndboldspillere tit kan komme ud for til træning og hårde håndboldkampe.

Som håndboldspiller kan du med fordel supplere med fiskeolie – det vil hjælpe dig med alt fra at få din krop til at balancere kolesterol, til at vedligeholde god knoglesundhed. Og det bedste af det hele er, at takket være kapslerne, undgår du helt at få fiskesmag i munden :-).

Læs også derfor skal du tage proteinpulver som håndboldspiller

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here