Fjerne harpiks fra hænder, håndbold og tøj

1
16140

Harpiks bliver brugt til håndbold, og det er meget klistret, og kan være svært at få hænder, trøje, halgulv og steder harpiks ellers kommer i kontakt med. Jeg har lavet en gennemgang af tips og tricks til hvordan du fjerner harpiks fra hænder, håndbold, tøj og halgulv.

Helt grundlæggende er brun sæbe rigtig godt til at fjerne harpiks med, og du kan købe det billigt i stort set alle supermarkeder. Husk at lade det brune sæbe sidde i et stykke tid, så det kan få lov til at opløse harpiksen.

Sådan fjerner du harpiks fra hænder

En af de nemmeste metoder til at få harpiks af hænderne, er ved at bruge harpiksfjerner. Select har lavet en harpiksfjerner på flaske, som er en speciel flydende væske der er rigtig god til at fjerne harpiks på hænderne. Du bruger harpiksfjerneren ligesom håndsæbe, hvor du smører begge hænder ind. Du behøves ikke at bruge ret meget af gangen, da det er ganske effektivt.

Harpiksfjerner er rigtig dejligt at have og sparer en for en masse besvær. Mange håndboldhold plejer at gå sammen om at købe en flaske harpiksfjerner, hvor alle spillerne kan deles. Det er en nem og billig måde at gøre det på, og sparer alle spillerne for en masse besvær.

Sådan fjerner du harpiks fra håndbolden

  1. Smør din beskidte håndbold ind i brun sæbe.
  2. Sørg for at hele bolden er fedtet godt ind.
  3. Smid bolden i en plastikpose.
  4. Luk posen helt tæt så der ikke kan komme luft ind.
  5. Vent mindst 2 dage.
  6. Efter de 2 dage kan du åbne posen igen.
  7. Håndbold harpiksen er nu blødgjordt.
  8. Fjern overskudende lag håndbold harpiks.
  9. Jeg plejer at skrabe det af med en kniv.
  10. Sørg for alt den brune sæbe er vasket af, og lig håndbolden til tørre.

Sådan fjerner du harpiks fra tøj

Harpikspletter på håndboldtøjet er ikke særlig pænt, og det er også svært at få bugt med. Harpikspletter forsvinder ikke ved en normal tøjvask, og de kan få selv den bedste husmor til at få sved på panden.

En løsning på harpikspletter er noget som hedder harpiksvask. Det er et vaskemiddel, som fjerner harpikspletter uden at det går udover tryk og farve. Det er ganske effektivt, og rigtig godt at bruge når der skal vaskes håndboldtøj. Det er også rigtig godt i forbindelse med vask af holdtøj. Det er nu noget pænere at se på håndbold uden alle de harpikspletter på tøjet.

En anden god løsning til at fjerne harpiks fra tøj er brun sæbe. Det bruges typisk til at fjerne harpiks fra håndbolden, men det kan også godt bruges på tøj. Jeg plejer at smøre brun sæbe på pletten, hvor der er harpiks. Derefter lader jeg tøjet ligge til næste dag og smider det så i vaskemaskinen. Når tøjet er blevet vasket i vaskemaskinen skulle pletten gerne være væk. Hvis pletten ikke er helt væk, kan du give tøjet en tur mere, hvor du igen smører brun sæbe på pletten.

Du skal lige være opmærksom på at brun sæbe godt kan affarve tøjet i særlige tilfælde, men på normalt håndboldtøj sker der ikke noget.

Sådan fjerner du harpiks fra halgulv

Select gulvrens er et produkt, som er beregnet til at fjerne harpiks fra halgulvet. Det er rigtig effektivt, og det efterlader halgulvet skinnede rent.

Fjern harpiks gør det selv løsning

Du kan også lave din egen blanding, som du kan bruge til at fjerne harpiks med. Harpiksfjerner blandingen består af en deciliter flydende vaskemiddel og et par dråber ammoniak, som du blander i en spand med vand. Husk aldrig at blande klorin og ammoniak sammen, da det laver farlige giftige gasser!!

Harpiksfjerner blandingen skal du lade sidde på harpiksen i 30 minutter, så det bliver opløst. Herefter burde du nemt kunne fjerne harpiksen uden det store besvær.

Brug gammel harpiks til at fjerne harpiks

En andet godt trick til at fjerne harpiks fra en håndbold er at samle en klump af gammel harpiks, som sidder på håndbolden. Måden du gør det på, er ved at pille det gamle harpiks af håndbolde, som sidder på håndbolden. Jeg plejer at bruge fingrene til at pille det af. Husk ikke at gøre det for lang tid af gangen da nemt kan give en vabel på fingeren. Det gamle harpiks samler du sammen til en større klump harpiks. Når klumpen har fået en tilpas størrelse, kan du begynde at bruge den til at fjerne harpiksen på håndbolde med. Som tiden går blive kuglen af gammel harpiks større og større og kan dermed fjerne meget mere.

Brug en boldrenser til at fjerne harpiks

Der findes rigtig mange boldrensere efterhånden, og de er rigtig gode til at fjerne harpiksen. Boldrenseren er sådan set bare en børste tilsat varme, som kører hurtigt rundt. Denne kombination gør at harpiksen nemt bliver fjernet fra håndbolden. Du kan fide disse boldrensere i de fleste større håndboldhaller.

Profcare håndbold harpiks

Profcare håndbold harpiks er til den mere seriøse håndboldspiller, da det er den mest klæbrige/kraftige harpiks. Den bliver anvendt i stor stil af de store håndboldklubber, som har håndboldhold på topplan. Harpiksen er faktisk af så god kvalitet, at den er anbefalet af det internationale håndboldforbund IHF. Harpiksen er også helt klart min favorit. Jeg har brugt den i mange år efterhånden, og jeg har aldrig prøvet noget bedre harpiks end denne.

Traditionel håndbold harpiks

Harpiksen med den blå skrift er den traditionelle natur harpiks. Den er ikke så kraftig som profcare, men giver stadig den gode klæbrige effekt som harpiks skal. Den er også mere mild ved hænderne, så du har svære ved at få vabler. Derfor passer den rigtig godt til dem, som ikke er vant til at spille med harpiks. Det er amatøren og den yngre målgruppe som lige er begyndt at spille med harpiks.

Ikke for meget håndbold harpiks i starten

Du skal dog være opmærksomhed på at profcare er rimelig kraftig. Så hvis du ikke er vant til at spille med harpiks, kan du nemt rykke noget hud af fingrene, hvis du tager for meget. Det er en god ide at starte lige så stille ud med harpiksen, for det tager nemlig noget tid før hænderne vender sig til at spille med harpiks. Hvis du går hen og får en vabel, er den en god ide at tape fingeren ind med det samme. Det gør ondt at spille med en vabel uden tape, og du kan nemt rive endnu mere hud af, så det til sidst bløder.

Sådan bruger jeg tape, når jeg får en vabel

Jeg plejer altid at dele tapen i to, da mindre stykker tape giver mere bevægelighed. For du kan nemmere bøje fingrene, hvis du bruge flere små stykker tape fremfor et stort stykke. Det er bedst hvis du tager tapen på i starten af træningen/kamp, hvor du ikke har svedige hænder. Tapen sidder bedre fast, og der er mindre sandsynlighed for at tapen ikke falder af. Det er også træls at stoppe spillet hele tiden, fordi der sidder tape fast på håndbolden. En god kraftig tape er at foretrække.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here