Fløj i håndbold – Tips og tricks til fløjspillere

0
4481

En fløjspiller er den, som spiller yderst på håndboldbanen. Det gør, at de tit afslutter fra en spids vinkel. Da fløjspillerne skyder fra så spids en vinkel bruger de lob og skurebolde for at snyde målmanden. En fløjspiller løber masser af kontraer, så det er vigtigt at være skarp i sine afslutninger. Her er to videoer, som du kan bruge til inspiration til fløj træning.

At være fløjspiller kræver

  • Stor springkraft
  • Løbe hurtig kontra
  • Træfsikker i kontra
  • Dække fremme i 5-1
  • Masser af skudvarianter
  • Skyde straffekast
  • Løbe overgange

Fløjtype

  1. Der er dem, som er fysisk vidundere.
  2. Der er dem, som er teknisk vidundere.
  3. Der er dem, som er begge dele.

Fysik som fløjspiller

Som fløjspillere behøves du ikke at være stor og tung. Du skal være hurtig og let. I mine øjne er der ingen grund til at være mere end de 90 kg, hvis du er fløjspiller. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor høj du er. Så hvis du har godt med kilo på kroppen, er det måske en god ide at arbejde med at mindske fedtprocenten. For at mindske fedtprocenten skal du ligger i kalorie underskud. Du skal ligge 500 kalorier mindre i forhold til ligevægtsindtaget. Du kan læse mere omkring det på kostdelen. Det er også en fordel, hvis du er i god form, så du kan holde til at løbe masser af kontraer i håndboldkampene.

Springkraft

En god springkraft er også vigtigt for en fløjspiller. En fløjspiller afslutter tit fra en spids vinkel, hvor der ikke er ret meget plads. Her er det en stor fordel at have god springkraft. Det samme gælder i kontra, hvor det også er godt at kunne hoppe højt. Desto længere tid du svæver i luften, desto svære er det tit for målmanden. Jeg har lavet et træningsprogram til springtræning, som du er velkommen til at bruge i forbindelse med din træning. Det er et meget effektivt træningsprogram, hvor træningsmængden øges, som tiden går. Du vil helt sikkert kunne øge dit hop med nogle cm efter et par uger med springtræning.

Uwe Gensheimer

Luc Abalo

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here