Målsætninger – Sådan laver du målsætninger i håndbold

0
551

Her finder du inspiration til at sætte dine egne håndbold målsætninger.

Som første års u16 var jeg ikke særlig stor af bygning. Jeg var høj af min alder, men der var ikke ret meget kød på kroppen. Noget af det jeg blev nød til at arbejde med, var min fysik. Mange trænere anså mig som fløjspiller, men det var ikke en position, jeg var vandt til at spille. Jeg har altid spillet højreback, så det var selvfølgelig en plads, jeg ville blive ved med at spille. Jeg satte mig det mål, og det var tage nogle kilo på, så jeg kunne beholde min plads som højreback.

Jeg startede med at læse en masse om kost og træning, så jeg kunne få nogle kilo på kroppen. Det var begrænset, hvad jeg vidste om kost og træning. Tiden gik og jeg blev klogere og klogere. Kiloene begyndte lige så stille op komme på kroppen. Efter et par måneder fik jeg taget nogle kilo på, og en plads på Aab u16 hold blev til virkelighed.

Sæt dig nogle håndbold målsætninger, så du har noget at arbejde ud fra. Noget der kan hjælpe dig videre indenfor håndbold. Det kan godt være du fejler på vejen, men så længe du ikke laver den samme fejl, og knokler røven ud af bukserne, skal det nok komme. Du bliver ikke bedre af at sidde på din flade røv. Drop undskyldningerne og kom igang med det samme. Ellers bliver dine mål aldrig til virkelighed.

Man kan sætte mange forskellige håndbold målsætninger

Komme i bedre form

Blive stærkere

Hoppe højere

Løbe hurtigere

Som hold kan der også sættes håndbold målsætninger. Det kan være med at vinde jeres pulje, eller komme langt i den turnering i har meldt jer til. På de hold jeg har spillet, har vi i næsten alle tilfælde sat os et målsætning, så vi har noget vi kan arbejde efter. Hvis det mål bliver opfyldt, kan det sættes et mål over det.

Eksempel på målsætning

Vi siger at Aalborg håndbolds spillere og trænere, har sat sig sammen for at diskutere målsætningen for sæsonen. Har bliver de så enige om, at en top 3 placering i ligaen er tilfredsstillende. Hvad så hvis dette mål bliver opfyldt? Så laver de en yderligere målsæt en “overlægger”, som er målet ud over top 3 placeringen. Der bliver de enige at vinde den danske herreliga altså en top 1 placering.

For at kunne nå det tilfredsstillende mål “en top 3 placering”, så skal man finde ud, af hvad skal der. For at kunne nå dette mål, skal spillere træne et hvis antal gange om ugen. Det skal indebære styrketræning samt løb. Spillerne skal give sig hundrede procent til træning. Det kan være nogle fra holdet, har en tendens til at gå i byen. Her bliver holdet så enige om, at for at kunne nå denne top 3 placering, må folk kun gå i byen.

Det er en god ting at gøre i starten af sæsonen, så alle mand er klar på hvad målene er for den kommende sæson.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here