BT har lavet en længere artikel om, hvad landsholdspillerne på det danske herrelandshold tjener på deres klubhold. Du kan læse artiklen her: http://www.bt.dk/haandbold/en-afgrund-til-forskel-saa-meget-tjener-de-danske-em-stjerner. Du kan få den korte version her, så du får et godt overblik af lønningerne hos landsholdspillerne. Lønningerne er nettolønnen på måned, hvor skatten er trukket fra. Sponsorater, bonusaftaler, håndboldudstyr(håndboldsko, håndbolde osv), fri bil og bolig er ikke medregner i lønningerne, så det kommer oven i lønningerne. Husk at lønningerne er fra 2014. Nogle af spillerne har skiftet til større klubber, hvor de helt sikkert får mere i løn den dag i dag.

Mikkel Hansen: 270.000 kr

Michael V Knudsen: 112.000 kr

René Toft Hansen: 96.000 kr

Thomas Mogensen: 93.000 kr

Jesper Nøddesbo: 90.000 kr

Rasmus Lauge: 82.000 kr

Niklas Landin: 75.000 kr

Anders Eggert: 71.000 kr

Lasse Svan Hansen: 60.000 kr

Bo Spellerberg: 50.000 kr

Mads Chrsitansen: 45.800 kr

Kasper Søndergaard: 41.700 kr
Henrik Møllgaard: 41.700 kr

Mads Mensah Larsen:33.000 kr

Casper U. Mortensen: 22.000 kr

Klaus Thomsen: 22.000 kr

Håndboldspiller løn på ungdomsniveau

Der er ganske få ungdomspillere(u16-u18) i danmark, som får løn for at spille håndbold. Det er typisk unge håndboldspillere, som er med omkring ungdomslandshold og ligaholdet i sin egen klub. Så du skal være blandt de allerbedste i din årgang i hele landet, hvis du vil have en chance for at få løn som håndboldspiller på ungdomsniveau. Mange af de store håndboldspiller skriver kun kontrakt med de største talenter, da der ikke er så mange penge i håndbold. Håndbold er en meget lille sport i forhold til fx fodbold. I fodbold her i Danmark får størstedelen af ungdomsspillerne på liga niveau løn for at spille fodbold, så de kan fokusere fuldt ud på fodbolden. Det er fordi fodboldklubberne har pengene til det, og så kan holde på deres egne talenter på den måde. Hvis du går efter pengene, så skal du blive fodboldspiller og ikke håndboldspiller.

Håndboldspiller løn for en ungdomsspiller plejer at ligge på et par tusinde om måneden, så håndboldspilleren ikke skal arbejde ved siden af håndbolden. Denne løn dækker typisk mad, bolig og tøj, så håndboldspiller kan fokusere fuldt ud på håndbolden. Når ungdomsspilleren rykker op fast på senior ligaholdet, laves der tit en ny kontrakt, da ungdomsspilleren nu spiller fast på ligaholdet, og det svarer til et fuldtidsarbejde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here