HC Midtjylland 2015/2016

Spillere ind:
Nikolaj Nørager,

Spillere ud:
Jens Fredsgaard, Kasper Witt, Heino Holm,

Tre største profiler fra sæsonen 2014/15:
Tim Winkler, Vignir Svavarsson, Jørgen Rasmussen,

Up-coming star:
Nikolaj Nørager

Trænerteam:
Morten Secher / Kim Andersen

HC Midtjylland

Hvad sker der i HC Midtjylland?

Sidste sæsons oprykkere leverede et stykke fænomenalt arbejde i ligaen, da de via et solidt koncept og et stort fighterhjerte kæmpede sig frem til en placering som nummer seks i grundspillet og dermed kvalifikation til slutspillet.

I slutspillet gik det dog helt i stå for Patrick Westerholms tropper, der efter seks slutspilskampe måtte tage til takke med bare et enkelt point af tolv mulige.

Efterfølgende takkede Patrick Westerholm af i HC Midtjylland og drog videre mod Team Tvis Holstebro. Ligeledes smuttede Heino Holm og Kasper Witt, som havde spillet relativt store roller i HC Midtjyllands debutsæson i Herreligaen.

Nu skal HC Midtjylland så forsøge at følge op på den gode førstesæson i den svære andensæson, hvor de andre hold i rækken ikke længere undervurderer HC Midtjyllands mandskabsstyrke. Det kan dog afhjælpe en smule, at der op til sæsonstart er kommet en ny mand ved roret i form af den tidligere Odder-træner Morten Secher.

Netop Morten Secher er en kendt mand i dansk herrehåndbold. Foruden cheftrænerposten i Odder Håndbold har han også ageret assistenttræner i Aalborg Håndbold i en kort periode. Og derfor er det en træner, der trods sin relativt unge alder, allerede har opbygget en vis erfaring i dansk elitehåndbold.

I Odder Håndbold var Secher kendt for en relativt kompromisløs spillestil, der lagde stor vægt på kontrafasen og det hurtige spil omkring profilerne Jacob Halle og Kristian Klitgaard. I HC Midtjylland bliver det dog formentligt sværere at gennemføre dette spilkoncept, da midtjydernes identitet i højere grad er bygget op omkring et mere fysisk udgangspunkt, primært orienteret omkring den brølstærke, islandske stregspiller, Vignir Svavarsson.

Dog kan en eventuel kontrafase sagtens etableres, da HC Midtjylland også besidder en del hurtighed på fløjene i form af Jørgen Rasmussen, Kasper Kvist og Bastian Stræde. Dog kan selvsamme kontrafase sagtens blive hæmmet af, at både Jacob Østergaard og Kristian Gjessing, der agerer udsmidere på 3’erne i forsvaret, skal skiftes ud, når boldbesiddelsen skifter hænder. Hvordan Morten Secher løser dette, kan blive afgørende for, hvordan HC Midtjylland klarer i den svære anden sæson efter oprykningen i 2014.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here