Klubskifte i håndbold – Mine klubskifte gennem tiden

0
959

Hvor startede det hele henne, og hvad var mit første klubskifte?

Jeg har selv haft et par klubskifte gennem tider, og spillet i et par håndboldklubber gennem tiden. Det hele startede i st.brøndum if. En af de helt små håndboldklubber i Nordjylland. Vi trænede 2gange om ugen tirsdag og torsdag. Når det så blev søndag skulle der spilles håndboldkamp. Jeg startede for det meste med at spille med dem på min årgang, altså mit eget hold. Her kan hvis godt sige jeg var den bærende kraft. Det var meget det individuelle spil, som fandt sted her. Jeg lærte forholdsvis hurtigt hvordan man skulle score målene. Det fandt mine medspillere hurtigt ud af, og hvis de kom i knibe spillede de bolden til mig så jeg kunne få skudt på mål. Efter den første kamp, listede jeg stille ud af hallen. u14 skulle nu spille og jeg fik som regel lov til at spille med der. Det var så ikke altid jeg fik lov, da dommeren tit kunne kende mig fra forrige kamp. Det var i hvert fald en regel om at man ikke må spille flere kampe for andre hold på samme dag. For det meste sagde dommeren ikke noget til det og jeg spillede med. Her spillede jeg normalt fløjspiller, da de andre var en del større end mig. Det var en helt anden verden at komme derop at spille. Man fik den der rigtige gode følelse af, at det her var for fedt.

Første klubskifte

Efter et par måneder blev jeg kontaktet af en træner fra en anden klub. Han tilbød mig at komme til træning hos dem. Det var en lidt større klub Skørping if, som lå 10km længere væk end st.brøndum if. Jeg tog så med min mor derop en eftermiddag. Det var selvfølgelig lidt specielt at man nu skulle spille med nogle andre drenge, men jeg gjorde bare mit bedste. Efter en par træninger kunne jeg godt mærke at niveauet var en del højere. Jeg sagde så ja til tilbudet og havde hermed foretaget mit første klubskifte. Her tilbragte jeg mine år, indtil jeg var anden års u14. Det første år spillede vi i a-rækken med 2hold. Det næste år kvalificerede vi os lige præcis til eliterækken eller hvad det nu hedder. Vi skrev faktisk historie i Skørping if. Det medførte så mere seriøsitet på holdet. Vi begyndte at træne et par gange mere om ugen. Vi havde spillermøder, hvor vi gennemgik taktikker og hvordan det var at være et håndboldhold i eliterækken. Vi satte os nogle mål, som vi skulle arbejde hen imod. Det var lidt op og ned gennem sæsonen.  Der var mange gode hold, så der var altid kamp til stregen.

Kredstræning

Efter noget tid blev et par stykker fra holdet udtaget til kredstræning. Det var et håndfuld af de bedste spillere fra diverse hold i vores kreds(nordjylland). Vi skulle så til kredstræning hvor vi så blev trænet. Efter træningen blev et par spillere sorteret fra. Jeg siger dig jeg var nervøs efter træning, men jeg kunne åbenbart et eller andet, så jeg blev aldrig sorteret fra. Til sidst var vi en 14spillere tilbage. Vi skulle nu til en turnering hvor alle andre kredshold var samlet. Det var meget spændende, da jeg fik set håndboldspillere fra hele landet. Vi hørte blandt andet at landsholdsspilleren Kasper Søndergaard var med på kredshold den gang han var helt ung. Det var her nogle fik øjnene på for ham. Efter turnering fik vi en helt masse tips af vores kredstrænere om, hvad vi skulle arbejde med. Nu var min tid som u14 spiller snart ved at være ovre.

Årets spiller 2009

Jeg blev årets spiller 2009 i Skørping. Rigtig fedt!

Prøvetræning i Aab, og klubskifte til Aalborg Kfum

Inden jeg blev u16spiller, var jeg til prøvetræning inde i Aalborghåndbold. Eller det der den gang hed Aab håndbold. Her var det på samme måde som til kredstræningen. De bedste spillere fik lov til at blive, mens resten blev sendt tilbage til deres gamle klub, hvor de kunne arbejde på det, som der nu skulle arbejdes på. Så var der enkelte spillere, som fik lov til at træne med et par gange om ugen. Der var udtaget ca 2 spillere til hver position. Her var jeg tredje valg. Jeg var måske ikke den bedste håndboldspiller, men trænerne kunne se jeg ville det her, så de gav mig en chance, og jeg fik lov til at træne med 1-2 gange om ugen. I Skørping var holdet ved at gå i opløsning, da vi var for lidt spillere. Så der var ikke rigtig noget at gøre. Jeg tog til prøvetræning ude i Aalborg kfum, hvor jeg efter et par træninger, kom på holdet. Det var mit klubskifte nummer 2. Vi havde gode spillere på alle positionerne, problemet var bare at vi aldrig fik det til at køre. Vi kunne have rigtige gode træninger, men når det blev kampdag, spillede vi slet ikke som et hold. Der blev så jul, hvor trænerne inde fra Aab tog mig med ind i truppen. Det var mit klubskifte nummer 3. Jeg havde spillet en god halv sæson i Aalborg kfum, på trods af de dårlige resultater. Nu kom jeg til et sted, hvor alle spillerne var rigtig gode. De bedste spillere fra hele Nordjylland samlet på et hold. Jeg trænede benhårdt hver dag, og gav den alt hvad jeg havde i mig. Efter noget tid blev det til mere og mere spilletid, hvor jeg til sidst startede inde.

Ligatræning

Efter to år i Aab håndbold kom dagen hvor jeg trænede med ligaen for første gang. Det var dengang Aab håndbold var med i Champions league. De havde et par skadet spillere, så vi var 2 fra holdet, som skulle hjælpe til. Vi trænede med dagen et par gange. Det var noget af det fedeste, jeg nogensinde har oplevet. Det at træne sammen med de helt store stjerner. Kristian Kjelling, Jonas Larholm, Jannick Green osv. Tiden gik og jeg var så uheldig at løbe ind i slem skulderskade. Jeg blev opereret, men jeg døjer stadig med det den dag i dag.

Når du vil foretage et klubskifte, er der en del du bør overveje.

  • Dagligdag i forhold til skole
  • Hvad der ellers er af spillere
  • Træneren
  • Trænings muligheder
  • Faciliteter
  • Mulighed for styrketræning

Det der er vigtigt for mig, når det kommer til klubskifte, er selve træningen. Hvis vi træner pisse godt, ved jeg at jeg kan udvikle mig. Det er med træningen, man kommer længest.

Så når du har planer om, at foretage dig et klubskifte, bør du overveje ovenstående. Et klubskifte kan godt være svært, da man skal lære helt nye mennesker, og der er nogle ting der lige skal falde på plads. Det er lidt som at starte i skole, når man laver et klubskifte.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here