Knæbind til håndbold

0
275
Det er meget vigtigt at passe godt på sine knæ. Vi bruger dem hele tiden, når vi går og løber, og det er meget træls hvis man kommer til at døje med knæene. Som håndboldspiller er knæene ekstra udsatte, da det er en meget fysisk sport.

Knæbind passer på dit knæ

Knæbind er et bind til knæene, som beskytter og holder knæet varmt. Den ekstra varme hjælper med at varme knæet hurtigere op, og det hjælper med at reducere skader i knæet markant. Derudover er der en blød pude på knæbindet, som beskytter knæet med slag og hudafskrabninger. Hvis du er håndboldspiller og tit har kontakt med gulvet, er det helt klart en fordel at bruge knæbind.

Hudafskrabninger

Hudafskrabninger er meget smertefulde, og kan bløde meget. Knæbindet sidder rundt om hele knæet, så huden ikke kan komme i direkte kontakt med halgulvet. Hvis der skulle gå hul på knæet, fungere knæbindet som et plaster på såret.

Knæbindet skal sidde tæt

Det er vigtigt at knæbindet sidder forholdsvis tæt på knæet, så knæbindet ikke ryger af, når håndboldspilleren spiller håndbold. Det vil sige at knæbindet skal sidde godt fast i aktiviteter, som løb, sprint, hop og andre ting håndboldspilleren laver til håndbold.

Must have til stregspilleren og det dårlige knæ

Stregspilleren kaster sig tit mod mål, og det kan nemt gå ud over knæet. Der er også grunden til at rigtig mange stregspillere bruger knæbind. Nogle stregspillere bruger det på de ene knæ mens andre stregspillere bruger det på begge knæ. Så er det lidt en smagssag, og handler også tit om stregspillerens spillestil. Nogle stregspiller kaster sig ned i feltet, mens andre stregspillere hopper opad når de skyder.

Knæbind til mænd

Knæbind til mænd er de største størrelsesmæssigt, og bruger af rigtig mange mænd. Herrehåndbold er meget fysisk og herrehåndboldspillere er tit nede at ligge efter hårde tacklinger. Et knæbind er noget mange mænd bør overveje og især den lidt ældre mand som spiller seriehåndbold. Her er det nemlig ikke altid der bliver gjort så meget ud af opvarmningen, og knæet kan let bukke under, hvis man ikke er vant til at træne så meget. Et knæbind hjælper med at varme knæet hurtigere op, og støtter op rundt om knæet.

Det er heller ikke det fedeste af få et dårligt knæ som mand. Hvis du fx er håndværker eller har andet hård fysisk arbejde, er det ikke sjovt at gå rundt med et dårligt knæ. Knæskader tager generelt lang tid at komme over, da der sidder mange små muskler og sener omkring knæet som styrer knæet. For nogle en knæskade drille i mange år før de er væk. Jeg vil anbefale at kigge nærmere på et knæbind og få lavet noget øvelser som styrker knæet til håndboldtræning.

Knæbind til kvinder

Rigtig mange kvinder bruger knæbind til håndbold. Det at få en hudafskrabning på knæet kan nemt give et grimt ar, og det er der mange kvinder som helst vil være foruden. Et knæbind beskytter knæet mod hudafskrabninger, så knæet kan holde sig flot og smukt. Der findes også knæbind uden puden midt på knæene, men de beskytter ikke så godt mod slag og hudafskrabninger . Det giver kun den varmende effekt inde i knæet.

Knæbind til børn

Der findes også knæbind til børn, som hjælper med at sikre barnets knæ. En slag eller en hudafskrabning er hårdt nogle børn, og kan et knæbind være en stor hjælp. Knæbindet har en blød pude midt på knæet, som hjælper med at tage noget af slaget, hvis barnet falder.

Den yngre generation har en stor tendens til at falde på knæene, da de deres motorik stadig er under udvikling. Det sker fx når der bliver løbet efter bolden i fuld fart, eller når barnet skal gribe bolden og ikke helt kan holde balancen. Et knæbind er en stor hjælp i disse situationer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here