Kreatin og håndbold

0
697

Kreatin er et kosttilskud, som har en prestationsfremmede effekt. Det har jeg haft stor succes med at indtage som håndboldspiller. Det er ikke på dopinglisten, da det findes naturligt i kroppen, og vi får det i små mængder, når vi spiser kød og fisk.

Der er lavet rigtig mange studier, som viser at en kreatin kur giver en præstationsfremmende effekt på 5-10% i de kortvarige bevægelser. Kreatin giver kort sagt 5-10% bedre præstation i tung styrketræning, kontra, hopskud, fodskifte og hvad der nu ellers indeholder kortvarige bevægelser i håndbold.

Kreatin og vægtstigning

Kreatin fås i pulver eller pilleform. I pilleform spiser du det som en vitaminpille, og i pulverform blander du det op med vand eller andet drikkelse. Du skal tage dit kreatin hver dag, også selvom du ikke træner. Jeg vil anbefale, at du tager dit kreatin lige efter træning. Jeg plejer selv at blande kreatinen op med vand, eller tilsætte det til mine proteinsmoothies. Den anbefalende daglige dosis kreatin er på 3 gram. Det tager 3-4 uger før dine kreatin fyldt helt op, og du derefter vil opleve den præstationsfremmende effekt.

Du vil opleve en vægtstigning(1-3kg) imens du tager kreatin, da kreatin binder lidt mere væske i musklerne. Væsken får dine muskler til at se lidt større ud, da væsken giver en lidt større volumen i musklerne. Som håndboldspiller er vægtstigningen fra kreatin også en god ting, da du har mere og stå imod med, og det betyder rigtig meget på en håndboldbane.

Stor succes med kreatin

Jeg har selv haft stor succes med kreatin. Den vægtøgning kreatin gav, hjalp mig rigtig meget i håndboldspillet. Jeg kunne nemmere lave mål, fordi jeg var et par kilo tungere end modstanderen, og vandt dermed de fleste fysiske kampe. I forsvaret kunne jeg nemmere tackle de angribende spillere, da jeg var det tungere. Kreatin gav også et godt boost i min styrketræning. Jeg udviklede mig fysisk hurtigere end de andre, fordi jeg kunne løfte et par procenter mere end andre, som ikke brugte kreatin. Min fysik blev så god, at jeg allerede som u16 spiller fik lov til at være med på ligaholdet. Det var dengang Aab håndbold var med i Championsleague.

Det kreatin jeg bruger er produceret af den Danske virksomhed Bodylab. De sælger kreatinen til en utrolig billig pris, og leverer ovenikøbet en rigtig god service. Jeg plejer altid at købe alle mine hjem på en gang. Det er proteinpulver, kreatin, vitaminpiller, omega3 og proteinbarer. Det er noget nemmere end at skulle købe i små portioner hver gang.

3 Gode grunde til at bruge Kreatin

Her er 3 gode grunde til hvorfor du skal bruge kreatin til at hjælpe dig med din kost og dit træningsprogram.

1. Kreatin hjælper med at opbygge muskelmasse hurtigere.

Kreatin hjælper din krop med opbygge muskelmasse ved at øge vandindholdet i dine muskler. Dette ekstra vandindhold hjælper musklerne med at blive større og mere fyldige. Og siden at vand er det første essentielle næringsstof for kroppen, vil det også øge effektiviteten af dine muskler, så du kan løfte tungere vægte. Du vil stadig tage på af vand og muskler, men det vil være en sundere proces end at tage på ved at opbygge fedt.

Du vil ikke kun være i stand til at opbygge din muskelmasse langt hurtigere, men du vil også være i stand til at restituere langt hurtigere end hvis du ikke tog nogen kosttilskud overhovedet. Dette betyder at du vil opleve færre smerter dagen efter din træning, og din krop vil hele meget hurtigere. Det gør at din krop bliver hurtigere klar til næste træning.

Kreatin giver dig kort sagt et godt boost i din restitutionstid imellem hver træningspas du laver i træningscenteret.

Kreatin har en lav risiko for bivirkninger

Mange mennesker tage hormonelle tilskud for at hjælpe dem med deres bodybuilding-programmer, men hormoner kan ødelægge en persons helbred. De er muligvis heller ikke lovlige for folk der har brug for at leve op til konkurrenceregler og reguleringer.

Kreatin er en mere sikker vej til at få fordelene uden de forfærdelige bivirkninger af hormonelle supplementer. Det har færre bivirkninger, og det værste du kan forvente det gør, er at gøre dig oppustet af vand, hvilket kan blive løst ved at spise mere frugt og grønt.

Kreatin giver en større muskelstyrke

Siden kreatin hjælper med at opbygge din muskelmasse, vil det også naturligt give et boost til din muskelmasse. Det vil hjælpe din krop med at øge niveauerne af ATP, som er adenosin trifosfat, der bruges i din krops celler for energitransport.

Jo højere niveau af ATP i dine celler, jo mere kan du presse din krop under dine vægtløftningsøvelser. Dette betyder at du vil nå dine mål hurtigere end før.

Kreatin er en essentiel del af udviklingen af musklerne og andre anaerobe øvelser du har tilføjet til din rutine.

Siden kreatin er et naturligt stof, kan du tilføje det til din kost uden bekymringer om at du tager skadelige stoffer. Du kan få de samme fordele ved at spise mere kød og fisk, men niveauerne er højt koncentreret i kreatin som pulverform, så du ikke skal lide under for konsekvenserne ved at spise mere mad.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here