Læg kompression til håndboldspillere – ekstra støtte til lægmusklen og skinnebenet

0
854

Læg kompression er et stykke stof, som sidder omkring lægmusklen og skinnebenet, når du spiller håndbold. Det giver støtte og varme til lægmusklen og skinnebenet. Derudover øger det blodcirkulationen, så blodet nemmere kan løbe rundt. Den hjælper alt i alt med at reducere skader i  læg og skinneben, og så hjælper den også med at forbedre restitutionen. Så hvis du har en tendens til at få krampe i læggen eller hvis du døjer med skinnebensbetændelse, bør du stærkt overveje læg kompression. Læg kompression er også kendt som læg sleeve og læg kompressionsbind.

Når du spiller håndbold på højeste niveau, laver du rigtig meget styrketræning, håndboldtræning, springtræning og løbetræning og det kan være utrolig hårdt for læggen. Jeg har tit fået krampe i ny og næ, og det er selvom at jeg er i god form. Så jeg vil på det kraftigste anbefale dig at købe læg sleeves, hvis du har planer om at blive rigtig god. Brug så meget som mulig håndboldudstyr, som kan hjælpe dig med at performe et par procenter bedre. Samtidig kan du reducere chancen for skader markant.

For at gøre det hele meget nemmere for dig, har jeg samlet forskellige udgaver af læg kompression i en oversigt, så du nemt kan sammenligner priser og de forskellige typer. Alt læg kompression kan købes via linket nedenunder. De har rigtig gode priser og et enormt udvalg af udstyr til håndbold.

Rehband Compression Calf Sleeve

Denne læg kompression er lavet af 84 %polyester som du kender fra sportstøj, og 16 % spandex som bruges meget i badedragter og undertøj. Det er 2 meget elastiske materialer, som giver den her støttende effekt til din lægmuskel og dit skinneben.

Du kan få Rehband Compression Calf Sleeve i sort, hvid, rød og blå farve. Det er helt klart en af de fede ting ved dette læg sleeve. Så kan du nemlig vælge den farve, som passer dine klubfarver, håndboldsko, håndboldtrøjer, håndboldshorts, håndboldstrømper osv. Det ser super cool ud, når farverne passer sammen.

Rehband er forholdsvis nyt mærke, som kendt for at lave rigtig godt kompressionsudstyr. Det er helt klart noget, som du bør tjekke ud. De har fx lavet arm sleeves, så du kan få sleeves til både læg og arm. Du får 2 stk læg sleeves, når du køber Rehband Compression Calf Sleeve.

Rehband Lægbind Calf Support Core Line

Det her lægbind er lidt tykkere i forhold til de to andre læg bind. Så er der også mulighed for at justere dette lægbind, så det passer perfekt til dig. Det sidder nemlig sådan noget justerbar velcro i toppen af dette lægbind. Så kan du selv vælge hvor stramt det skal være under håndboldtræning eller håndboldkamp.

Prismæssigt koster dette læg bind noget mere, men det er så også af meget bedre kvalitet, da du selv kan justere det. Du får 1 lægbind, når du køber dette produkt. De fleste håndboldspillere bruger dette lægbind på springbenet. Hvis du er venstre håndet springer du på højre ben, og hvis du er højre håndet springer du på venstre ben. Du kan få dette lægbind til både mænd og kvinder.

Select Kompressionslægbind

Select er et meget populært mærke hos håndboldspillere i Danmark. Select laver blandt andet gode tykke lyskenbusker, armsleeves, skulderbeskyttere, harpiks, håndbolde og meget mere, som er i rigtig god kvalitet. Så det er et mærke, du trygt kan vælge, når du køber ny læg kompression. Prismæssigt er Select billigt, så du får derfor rigtig meget for pengene, når du køber dette læg sleeve. Du får 2 stk læg sleeves, når du køber Select kompressionslægbind.

Læg kompressionen fra Select er lavet af 80% nylon/polyamide og 20 % spandex. Det er 2 materialer, som begge er meget elastiske samtidig med at de har en stor styrke, som gør læg kompressionen slidstærk. Hvis du kigger nærmere på Select kompressionslægbindet, kan du se at der er sådan nogle små cirkler, og de er med til at give den her støtte omkring læggen.

Select kompressionslægbind kan fås i følgende størrelser:

S: 32-35 cm

M: 35-38 cm

L: 38-41 cm

XL: 41-44 cm

Læg kompression til fløjspilleren

Rigtig mange fløjspillere bruger læg kompression. Det er fordi fløjspilleren får rigtig meget ud af at bruge et kompression til læggen, da det giver støtte til lægmusklen, og det hjælper fløjspilleren med at hoppe lidt højere. Jo højere en fløjspiller kan hoppe, desto længere tid har de til at afslutte og snyde målmanden. Fløjspilleren afslutter tit fra en spids vinkel, og her er det godt at kunne hoppe højt. Alle læg sleeves i denne artikel passer godt til fløjspilleren.

Læg kompression til playmakeren

Der er også rigtig mange playmakere, som bruger læg kompression. De bruger typisk læg kompression på begge lægge, da playmakeren laver mange finter til begge sider, og hopper på begge ben. Det har meget at gøre med at playmakeren spiller midt på banen. Her er playmakeren nogle gange nød til at hoppe på modsatte ben, da det mange gange kan snyde forsvaret. Så hvis du spiller playmaker, vil jeg helt klart anbefale at du bruger læg kompression på begge lægge.

Læg kompression til højre back og venstre back

Højre back og venstre back har det med at skyde meget fra 3 meteren i hopskud, og her bruger de typisk springbenet, da de skal hoppe så højt som muligt, for at skyde over forsvaret. På denne position er det nok med et læg kompressions sleeve på springbenet. Rehband Lægbind Calf Support Core Line passer derfor godt til højre back og venstre back, da du får 1 stk læg sleeve, når du køber dette produkt.

Læg kompression til stregspilleren

Spregspilleren er typisk den største og tungeste på håndboldbanen. Det giver et stort pres til lægmusklen og skinnebenet, og det er derfor en rigtig god ide at anvende læg kompression. Stregspilleren bruger generelt mest udstyr på håndboldbanen, da de får mange tæsk og slag inde på streget, og det sætter en pres på kroppen generelt.

Læg kompression til målmanden

Jeg går ikke ud fra ret mange målmænd i håndbold bruger læg kompression, men det er selvfølgelig stadig en mulighed. Stort set alle håndbold målmænd bruger langbukser, og det giver i forvejen masser af varme til benene. Jeg vil tro det er bedst at bruge læg kompression, når du ikke står i mål. Det kan fx være i forbindelse med løbetræning og andet fysisk træning.

Læg kompression til styrketræning

Håndboldspillere laver generelt mange øvelser i styrkelokalet, hvor ben og lægmuskler bliver aktiveret. Det er fx i øvelserne squat, dødløft, snatch, clean and jerk og lægpres, hvor lægmusklen bliver brugt meget. Det er derfor en god ide at anvende læg kompression til styrketræning. Den støtte du får i lægmusklerne, kan faktisk godt hjælpe dig med at løfte et par kilo ekstra, og det er super godt.

Læg kompression til løbetræning

Som håndboldspiller kommer du også til at lave meget løbetræning. Især om sommeren hvor håndboldspillere laver sommertræning. Løbetræning sætter et stort pres på lægmusklen, og det er noget af det første du får krampe i, når du løber meget. Det har også meget at gøre med, at håndboldspillere generelt nogle er tunge drenge og piger, og det er fordi fysikken spiller en stor rolle i håndbold. At være tung og løbetræning passer ikke altid så godt sammen, og det mærkes på lægmusklerne. Så derfor vil jeg igen anbefale dig at købe læg kompression, da de passer så godt til håndboldspillere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here