Målmandstræning i håndbold

0
4982

Nu er jeg ikke den store ekspert på målmandstræning, men jeg har da fået lov til at være med til en del målmandstræning efterhånden, hvor jeg har været skytte, som skyder bestemte steder på målmanden. Målmandstræning i håndbold er meget vigtigt, og det skal tages meget alvorligt, da målmanden har stor betydning for håndboldholdet. Hvis en målmand står godt, så er der større chance for at man vinder kampe. En målmand står som regel godt, hvis han/hun anvender de rigtig teknikker som målmand, og laver de rigtige øvelser til håndboldtræning.

Gode øvelser til målmandstræning i håndbold

De målmandsøvelser som jeg tydeligt husker, er øvelser hvor vi skyder i etaper, hvor der fx kommer 2 skud i alt lige efter hinanden. Det er fx hvor den ene skytte skyder oppe i venstre hjørne, og så skyder den anden skytte nede i højre hjørne lige efter. Her skal målmanden så forsøge at tage begge skud, hvor målmanden så står på den rigtige måde, som han ville gøre i kamp. Grunden til at man skyder 2 skud i alt, er for efterligne kampsituationer, hvor håndbolden ryger retur til modstanden,  hvor der så kommer et skud igen.

Jeg har fundet en video, som viser et par gode målmandsøvelser, som du kan lave til målmandstræning. Der er faktisk mange gode video af målmandsøvelser på youtube, så det er bare med at kigge lidt der.

Individuel målmandstærning i håndbold

Hvis du er på jagt efter gode øvelser til individuel målmandstræning i håndbold, skal du se denne video. Det er en video på 28 minutter, hvor der er en håndboldtræner, som træner 4 forskellige målmænd. Der er rigtig mange fysiske øvelser i videoen, som du nemt kan lave til håndboldtræning. Der et par af øvelser, som bliver lavet med vægtstang, medicinbold og elastik.

Jeg vil anbefale dig, at du ser hele videoen, og at du tager nogle noter, så du nemmere kan huske øvelserne.

Vil du blive en bedre målmand eller målmandstræner?

Så skal du tilmelde dig Landin & Green campen. Her har du nemlig mulighed for at få coaching af to af verdens bedste målmænd – Niklas Landin og Jannick Green. Så kan lære teknikkerne og øvelserne de to målmænd bruger. Begge målmænd ved jo hvordan målmandstræning i håndbold skal være, da de begge har erfaring med herrelandsholdet og håndbold i nogle af de største klubber i verden. Så det er en enestående mulighed for dig som målmand eller målmandstræner, som du næsten ikke må gå glip af. Tilmeld dig hurtigt mulighed, så du kan få en plads på campen. Der er en stor interesse om campen, så det er med at være hurtigt og tidligt ude, hvis du vil sikre dig en plads.

Hvis du virkelig ønsker at blive en god målmand, så er det med at tage fat i eksperter. Det kan fx være at tilmelde sig Landin & Green campen eller få fat i en god målmandstræner, så du kan lære øvelser og teknikker. Mange af de små håndboldklubber tager sjældent målmandstræningen alvorligt, og det er en skam, og kan være meget frustrerende som målmand. For der er mange dygtige målmand derude, som kan nå rigtig langt med den rigtige træning.

landin og green camp

Har du står på dit håndboldudstyr som målmand?

Som målmand er det også en god hjælp at have det rigtige udstyr. Der er kommet mange gode håndboldsko som er udviklet specielt til målmanden i håndbold. Det er helt klart noget du bør kigge nærmere på, da målmanden i håndbold bruger en lidt anden type sko. Beskyttelse er også vigtigt som målmand, og her er en skridtbeskytter et must have. Der er også mange målmænd, som døjer med albuerne på grund af de hårdere skud, da de kan overstrække albueleddet. Her kan et sleeve eller et rigtig albuebind være en stor hjælp for målmanden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here