Gode maveøvelser til håndboldspillere

0
1897

Her er der et par gode maveøvelser til håndboldspillere, som du bruge til at få stærke mavemuskler som håndboldspiller. Hvis du vil have stærke mavemuskler, så skal du læse med her, og så skal du efterfølgende bruge øvelserne i din egen træning.

Du tænker sikkert – hvorfor skal jeg have stærke mavemuskler som håndboldspiller? Det er fordi stærke mavemuskler hjælper dig rigtig meget på håndboldbanen. Du bruger jo også mavemuskler, når du løber, hopper, kaster og du bruger dem især, når du fx bliver fx tacklet af en modstander Her er det mavemusklerne, som hjælper dig med at holde styr på din krop, så du ikke bare falder ned i gulvet. Jo stærkere du er i mavemuskleren, desto svære er det for modstanderen at tackle dig og få dig ned i gulvet.

Der en helt masse positive ting ved at stærke mavemuskler som håndboldspiller, så det er bare med at komme i gang med en masse mavetræning.

Hvornår skal jeg lave maveøvelserne?

Mavemuskler kan godt holde til at blive trænet hverdag, men jeg har haft mest succes med at træne mavemusklerne hver anden dag. Så kan jeg virkelig træne mavemusklerne igennem, og så kan de få en dags pause fra øvelserne efterfølgende. Det kan hurtigt blive hårdt i længden at lave maveøvelser hver dag, så det er med at finde en balance, som passer til dig.

Jeg plejer at lave maveøvelser, når jeg styrketræner. Jeg kører et fullbody træningsprogram, som jeg kører hver anden dag(mandag, onsdag og fredag), og det passer rigtig godt med, at jeg kan lave maveøvelserne til sidst i styrketræningen. Jeg laver squat og dødløft lige efter hinanden i starten af styrketræning, og disse 2 øvelser træner faktisk mavemuskler rigtig meget, og her kan jeg godt lide at have lidt pause til maven, og det er grunden til at jeg laver maveøvelserne til sidst i styrketræningen. Det passer også godt med at jeg så kan strække ud efterfølgende, da jeg allerede er nede at ligge.

Der er også tit maveøvelser til håndboldtræning, så jeg synes det passer fint med mavetræning 3 gange om ugen som håndboldspiller. Jeg kører 10 gentagelser i 3 sæt i hver øvelse, og så kører jeg 3 gange core indtil jeg ikke kan mere. Jeg holder 30-60 sekunders pause mellem hvert sæt.

Maveøvelse nr 1 – Core træning

Core træning er helt klart den bedste maveøvelse, da den virkelig træner de indre mavemuskler og hele kropsstammen, så du får en god all around styrke. Det er guld værd, og core træning er noget alle håndboldspillere bør lave. Jeg laver altid min core træning, hvor jeg kører 3 gange indtil jeg ikke kan holde til mere. Så kan du også lave core træning på siden, og her plejer jeg at køre 30 sekunder til hver side. Du kan se hvordan core træning laves i denne video.

Maveøvelse nr 2 – Core træning på siden

Begynd med at ligge på gulvet, på din venstre side. Du skal basalt set løfte et ben op i luften og din torso på samme tid. Ræk din venstre arm ud til siden, for at bruge den til balance og pres. Buk din højre arm og placer tre fingre lige over øret.

For at starte, så løft dit højre ben så højt op i luften du kan, imens du på samme tid skubber dig selv op fra gulvet og prøver at nå op mod benet i luften. Herefter sænk dit ben ned til det andet ben, og læg din torso tilbage mod gulvet.

Herefter skal du skifte til din højre side, med din højre arm strakt ud foran dig.

Hold position i mindst 30 sekunder og så kort pause, når du laver core træning på siden. Det kan du gøre 3 gange i alt på hver side.

Maveøvelse nr 3 – Brutal mave

Brutal mave er en rigtig hård øvelse, som giver rigtig godt til mavemuskler. Øvelsen bruges også i forbindelse med test af mavemuskler på diverse håndboldlandshold. Jeg laver øvelsen 10×3, men du kan sagtens starte ud med færre gentagelser, da det er en meget hård øvelse. Så kan du fx køre 5×3 og så gradvist putte flere gentagelser på i takt med at dine mavemuskler bliver stærkere. Brutal mave laver typisk i en speciel mavemaskine, som er lavet til formålet. Hshop.dk har lavet en video med brutal mave/brutal sit ups, som viser hvordan øvelsen skal laves.

Du kan også se hvordan brutal mave laves i denne video, hvor spillere fra det danske herrelandshold testes.

Maveøvelse nr 4 – Mavebøjninger med ab wheel

Mavebøjninger med et ab wheel er også en rigtig god og hård maveøvelser. Det er hvor du ruller ind og ind ud med et lille stykke træningsudstyr, som hedder et ab wheel. Sådan et ab wheel koster ingenting, og det er noget, som du nemt kan have liggende i din træningstaske, hvor du også har dine håndboldsko, håndbold og boldpumpe til at ligge. Du kan se hvordan et ab wheel bruges i denne video.

Maveøvelse nr 5 – Almindelige mavebøjninger

Almindelige mavebøjninger er også en god gammel klassiker, hvor du ligger på gulvet og lave mavebøjninger. Her kan det være en god ide at anvende en yogamåtte, så du ikke får ondt i ryggen. Her kan du også lave skrå mavebøjninger, så du får trænet de skrå mavemuskler. Du kan se hvordan almindelige mavebøjninger laves i denne video.

Maveøvelse nr 6 – Barbell russian twist

Barbel russian twist er også en god maveøvelser, og den går ud på, at du svinger en vægtstang fra side til side, hvor du så træner mavemusklerne. Det er selve rotationen i dine mavemuskler fra side til side, som giver godt til maven. Du kan se hvordan barbell russian twist laves i denne video.

Maveøvelser nr 7 – Kast med medicinbold

Denne øvelser involverer en medicinbold. Hold medicinbolden i dine hænder. Fra en stående position, så løft dine arme højt i vejret og stå på tæer. Før herefter dine arme hårdt ned mod jorden, og slå bolden ned i jorden. Når bolden hopper opad igen, så grib den i begge hænder og gentog bevægelsen med at løfte dine arme i vejret, og stå på dine tæer. Gør dette mindst 20 gange. Det er øvelse, som er god at lave til håndboldtræning.

Husk der kan gå adskillige uger før du overhovedet begynder at se resultaterne af sixpack træning, men husk på at den vil aldrig magisk dukke op uden dit hårde arbejde med sund kost og gode sixpack/mave øvelser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here