Træning med medicinbolde som håndboldspiller

0
517

Medicinbolde er et fantastisk håndbold træningsredskab, som jeg har brugt meget i min karriere som håndboldspiller. Grunden til at jeg synes medicinbolde er gode, er at de er nemme at kaste med, og så vejer de mere end en håndbold. Det gør at man kan træne alle mulige former for kast med ekstra vægt, og så er der også gode muligheder for at lave en masse øvelser til kroppen med medicinbolde.

Det er især det med at kaste med medicinbolde, som jeg har gjort meget som håndboldspiller.

En medicinbold vejer typisk fra 1 kg og opefter til en 8-10 kg, og det er en del mere end de 425 g som en herrehåndbold vejer. Da medicinbolden er tungere end håndbolden, er det hårdere for kroppen at kaste, og det hjælper med at styrke overkroppen og de muskler du bruger, når du kaster.

Hvis du har en medicinbold til rådighed, kan du fx prøve at kaste lidt med den, hvor du så efterfølgende kaster med din håndbold. Så er du for det første godt varm i overkroppen, og så vil du opleve at håndbolden føles meget lettere end du er vant til, da du lige har kastet med noget der er en del tungere end håndbolden.

Hvis du gerne vil øge din skudstyrke i håndbold, vil jeg anbefale dig at begynde at træne med medicinbolde. Jeg har lavet en længere artikel om det at skyde hårdere i håndbold, som du kan læse, hvis du gerne vil øge din skudstyrke endnu mere.

Oversigt af gode medicinbolde

Hvis du er på jagt efter en ny medicinbold, har jeg fundet nogle gode medicinbolde, som du kan købe på nettet. Der er fra 1-8 kg, så du har nogle forskellige vægtstørrelser af vælge imellem. Hvis du gerne vil lave en masse kast med medicinbolde, skal du vælge en medicinbolde i den lette ende. Hvis du derimod vil lave det mere eksplosive træning med medicinbolde, kan det være en fordel at vælge en tung medicinbold.

Sådan træner jeg med medicinbolde som håndboldspiller

Håndboldspillere på højeste niveau laver typisk hårdt fysisk træning om sommeren, da der ikke er så mange håndboldkampe. Det giver god mening at træne en masse med medicinbolde her, og det har vi også gjort i de klubber(Aalborg håndbold) som jeg nu har spillet håndbold i gennem tiden. Vi har fx brugt medicinbolde i forbindelse med cirkeltræning, hvor vi har haft et par enkelte stationer/øvelser med medicinbolde.

Det har typisk været forskellige former kast med begge hænder til en makker, da vi altid træner i par, når vi laver cirkeltræning. Kast med begge hænder over hovedet, kast fra brysthøjde(stød), kast fra hofte.

Vi har også lavet sådan en øvelse, hvor vi kaster medicinbolden så langt op i luften, som vi kan på skift. Husk at holde med medicinbolde, så du ikke får bolden i hovedet, når den ryger ned igen.

Vi har også brugt medicinbolde i forbindelse med håndboldøvelser. Det har typisk været noget, hvor vi kaster en medicinbold alt hvad vi kan med begge hænder, hvor vi efterfølgende skyder på mål med en håndbold. Det sætter nogle større krav til håndboldspillerne, da man først skal kaste med noget tungt, hvor man så efterfølgende skal skyde på mål. Sådan noget træning sætter pulsen i vejret hurtigt, og det kommer derfor til at minde lidt om en kampsituation, hvor der er godt tryk på.

Når håndboldsæsonen er godt i gang, plejer vi at bruge medicinbolde til opvarmning i en 10 minutter til håndboldtræning. Her har vi som regel kastet 2 og 2. Så har man en at kaste til, og så kan en holdkammerat kaste medicinbolden tilbage igen. Hvis der ikke har nogen at kaste med, plejer jeg at bruge en mur, hvor jeg så kaster medicinbolden på. Det kan fx være, hvis jeg laver noget selvtræning.

Så er det ellers bare med at få kastet på en masse forskellige måder. Start stille og roligt ud med lette kast og begynd så at kaste hårdere i takt med at du bliver mere varm. Der skal gerne være noget power bag dine kast med medicinbolde, så du får trænet din eksplosivitet som håndboldspiller.

Jeg plejer altid at kaste med medicinbolde med begge hænder, og jeg vil anbefale dig at gøre det samme. Medicinbolde er en del tungere end håndbolden, og det kan godt være hårdt for skulderen, hvis du kaster den på samme måde som en håndbold. Det ville i hvert fald være dumt at få en skulderskade, fordi du har kastet med medicinbolde. Skulderen er håndboldspillerens vigtigste våben, så det er derfor vigtigt at du passer på dig selv, så du ikke får en skulderskade.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here