Morgenmad opskrifter til håndboldspillere

0
821

Her er der en oversigt af morgenmad opskrifter til håndboldspillere. Alle opskrifter i denne artikel er sunde, og de er hurtige at lave i en travl hverdag. Hvis du mangler inspiration til morgenmad og er håndboldspiller, så skal du læse med her. Du er velkommen til at printe listen ud, ellers kan du komme tilbage igen på et senere tidspunkt.

Morgenmad opskrifter til håndboldspillere

Havregryn med mælk

Havregryn med mælk kender de fleste, og det er rigtig nemt at lave. Alt du skal gøre er at blande havregryn med mælk, og så er der ellers morgenmad. Du kan tilsætte bær, frugter, mørk chokolade, musli, cornflakes eller proteinpulver for at gøre det hele lidt mere spændende. Laktosefri mælk eller soyamælk er et alternativ til dem der ikke kan tåle mælk.

Havregryn med vand i mikroovn

Havregryn med vand i mikroovn er faktisk super lækkert, da det kommer til at smage præcis som havregrød. Start med at tilsætte vand til dine havregryn, så vandet dækker alle havregryn. Så smider du ellers vand og havregryn i mikroovnen i 1-2 minutter indtil det er godt varmt. Så er det klar til at blive spist. Jeg plejer at tilsætte sukker til mine havregryn, så det smager af noget. Her kan du bruge sødemiddel, hvis du ikke vil have sukker på.

Havregryn med mælk og proteinpulver

Havregryn og proteinpulver er næsten som skabt for hinanden. Alt du skal gøre er at blande mælk og havregryn, og så tilføjer du proteinpulver efterfølgende. Bland indtil proteinpulver er opløst. Jeg kan personligt bedst lide proteinpulver med chokolade, men du også prøve andre smagsvarianter.

Havregryn med proteinpulver og peanutbutter

Dette er en af mine store morgenmad favoritter. Du får gode kulhydrater fra havregrynet + sundt fedt fra peanutbutter og massere af proteiner. Perfekt blanding til gode gains. Start med at blande havregryn og proteinpulver. Tilsæt derefter peanutbutter og bland så de 3 ingredienser sammen. Det er en fordel at bruge creamy peanutbutter, så det er mere flydende i det.

Havregryn med skyr

Skyr er næsten altid på tilbud, og så kan du få det med forskellige smage. Det smager super godt sammen med havregryn, og så er der rigtig mange proteiner i skyr. Det er en god blanding, som også kan fungere som et sundt mellemmåltid. Bland de 2 ingredienser og spis.

Scrambled eggs

Scrambled eggs har jeg virkelig spist meget de seneste par år. Det er super nemt at lave om morgenen, og så kan man blande alt mulig i det. Grøntsager, kød osv. Scrambled eggs smager det rigtig godt sammen med ketchup eller chilisovs. Jeg laver altid den simple udgave, hvor jeg bruger en non stick pange. Slå æg direkte ud på panden. Varm og rør rundt indtil æggene er færdig. Spis gerne noget brød ved siden af, så du også får nogle kulhydrater indenbords.

Spejlæg og toast

Spejlæg og toast er en ny kombination, som jeg selv har opfundet. Det er rigtig nemt at lave om morgenen. Start med at putte lidt margine på panden, og tilføj derefter 1 æg til hver toast. Jeg plejer at lave 2 spejlæg og så 2 toast. Sæt spejlæggene i gang og start så på at lave dine toast. Jeg plejer at lave den simple udgave med skine og toast ost. Smid det i toasteren og så plejer det at passe med at det hele er færdig på samme tid. Smid så dine spejlæg oven på dine toast og tilføj lidt ketchup.

Protein smoothie med jordbær

Du kan læse mere om en protein smoothie med jordbær her. Den består kort sagt af mælk, peanutbutter, proteinpulver, havregryn og frosne jordbær. En rigtig kaloriebombe. Du kan tilsætte olie, hvis du ønsker flere kalorier.

Rugbrød og tunmousse

Tun har også et højt indhold af protein, og så koster det ikke alverden. I den forbindelse laver jeg tit tunmousse, som jeg spiser oven på rugbrød. Blandt tun, smør og creme fraiche + salt og peber. Du kan også tilføje lidt citron.

Makrel og æg på rugbrød

Makrel og æg på rugbrød er godt alternativ til morgenmad, hvis du har lyst til noget andet en gang imellem. Kog et par æg og lav en makrel imens. Pil æggene og smid dem ovenpå maden. Du kan tilføje lidt mayo for at få lidt mere smag.

Rester fra dagen før

Rester fra dagen før er også en klassisker, hvis du ikke gider at stå i køkkenet om morgenen. Et godt råd er at lave store portioner aftennsmad dagen før, så du har mad klar til dagen efter. Gerne mad nok til flere måltider.

Vil du vide mere om kost?

Hvis du vil vide mere om kost, så vil jeg anbefale dig at læse omkring kostplan til håndboldspillere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here