Optakt til EM i håndbold 2020 – Kan Danmark hive guldet hjem?

0
776

Mikkel_Hansen_et_Luka_Karabatic_3-20160110Mikkel Hansen et Luka Karabatic” – (CC0 1.0) af Wenflou

EM i herrehåndbold nærmer sig med hastige skridt, og her ventes der store ting fra de danske verdensmestre. De danske håndboldherre kommer til turneringen med en stor portion selvtillid efter at være blevet kåret til verdensmestre på hjemmebane tidligere på året. Mikkel Hansen og co. vil derfor gå ind til turneringen med håbet om at gøre danskerne stolte endnu engang, når der i januar bliver afholdt EM.

EM i 2020

EM i håndbold 2020 kommer til at være det 14. EM i håndbold, og det bliver afholdt i starten af næste år fra den 10.-26. januar. Det bliver desuden den første gang nogensinde, at EM i håndbold afholdes i tre lande. Flertallet af kampene bliver dog spillet i Sverige, der har tre af de i alt seks værtsbyer – Stockholm, Malmø og Gøteborg mens østrigerne har to værtsbyer nemlig Wien og Graz. Trondhjem i Norge er den sidste værtsby. Derudover bliver det også første gang nogensinde at hele 24 hold deltager.

Det stod allerede klart i juni at Danmark skulle spille EM, efter at drengene med en sejr over Ukraine blev suveræne gruppevindere i kvalifikationsspillet. Det placerede på forhånd Danmark i gruppe E ved lodtrækningen til slutrunden som blev afholdt i Wien sidst i juni. Her løb danskerne ind i en svær lodtrækning, hvor de blev placeret i gruppe med Ungarn, Island og Rusland.

Niklas_Landin_et_Valentin_Porte-20160110Niklas Landin et Valentin Porte” – (CC0 1.0) af Wenflou

Halv hjmmebanefordel til Danmark

Nikolaj Jacobsens tropper kan dog glæde sig over en halv hjemmebanefordel. Danmark kommer nemlig til at spille alle de indledende gruppekampe i Malmø Arena, hvor de først står over for Island den 11. januar, inden Ungarn venter bare to dage efter den 13. januar. Rusland bliver danskernes sidste modstander i gruppespillet, og den kamp spilles den 15. januar. Skulle Danmark formå at spille sig videre, bliver kampene i mellemrunden også spillet i Malmø, mens finaleweekenden afholdes i Stockholm.

De danske drenge kan derfor glæde sig over ikke at skulle rejse særligt meget under slutrunden, hvilket alt andet lige må siges at være en fordel. Desuden forventes der stor opbakning til de rød/hvide fra lægterne, som helt sikkert kommer til at være fyldt med danske roligans. Der kan glæde sig over at Danmark også er favorit til at vinde hele turneringen, hvis man kigger mod bookmakerne. Men selvom Danmark er favorit lige nu så kan det stadig skifte hurtigt, hvem der er favoritter, derfor kan det også være en god ide at kigge mod bookmakerne, der tilbyder muligheden for at placere et bet live mens kampene spilles for at gøre det mere spændende. Verdensmestrene skal dog spille op til sit bedste, hvis de gerne vil gøre sig forhåbninger om også at vinde EM-guldet, da både Frankrig, Sverige, Norge, Tyskland og de forsvarende mestre fra Spanien også ligger i kulissen blandt favoritterne.

Vigtigst for Danmark bliver det, at Mikkel Hansen ankommer fit til turneringen og uden skader. Den danske superstjerne kommer fra en fantastisk sæson, hvor han for nyligt også blev kåret til årets danske mandlige landsholdspiller for 2018/19. Leverer han samme indsats som til VM tidligere på året, tyder det i hvert fald godt for Danmark, der med EM-guld kan bryste sig af både at være verdensmestre, olympiske mestre og europæiske mestre på samme tid. En utrolig præstation, der for alvor vil cementere Danmarks position blandt eliten.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here