Proteinbar – 3 gode grunde til at spise proteinbarer som håndboldspiller

0
663

En proteinbar er en sund spiselig bar, som har et højt indhold af protein. Proteinbarer indeholder som regel også nogle gode kulhydrater og fedtstoffer.

En proteinbar fungerer godt som et sundt mellemmåltid både før og efter træning samt på alle tidspunkter i løbet af dagen.

Det anbefales at håndboldspiller spiser en let snack mellem de store måltider i løbet af dagen, så kroppen får et lille energiboost, og så bugspytkirtlen nemmere kan vedligeholde et stabilt niveau af glukose i blodet – stabilt blodsukker. Du kan med fordel spise en proteinbar i løbet af dagen som en let snack.

Der er blevet udviklet meget på videnskaben bag proteinbarer, og proteinbarer er derfor meget sundere i dag end de var førhen.

Proteinbarer er meget sundere at spise end en chokoladebar eller en pose chips. Proteinbarer indeholder en masse gode proteiner, kulhydrater og fedtstoffer, som holder dig godt kørende i flere timer som håndboldspiller.

 • Bodylab proteinbar

 • Bodylab proteinbar
 • Type Proteinbar
 • Forhandler bodylab.dk
 • Pris 199 kr kr
 • Fragt fra 29 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Gratis gavepakke ved køb over 700 kr
 • Bodyman proteinbar

 • Bodyman proteinbar
 • Type Proteinbar
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 199 kr kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt

Proteinbarer er gode at have med på farten

Proteinbarer er en god og praktisk måde at få nogle proteiner og kalorier med på farten i en travl hverdag som håndboldspiller.

 1. Proteinbarer fylder for det første ikke ret meget, og du kan derfor have mange af dem med i sportstasken.
 2. Proteinbarer behøves ikke at være på køl, og du kan derfor have dem liggende i sportstasken hele dagen uden at de bliver dårlige.

3 gode grunde til at købe proteinbarer

Proteinbarer er en god kilde til protein og essentielle næringsstoffer til din krop. Proteinet i en proteinbar kommer typisk fra mælk, soja, eller æg, og med ekstra vitaminer og mineraler tilføjet.

Der kan som sagt også være tilføjet kulhydrater og fedtstoffer, hvilket forøger antallet af kalorier.

1. Proteinbarer indeholder essentielle aminosyrer

Essentielle aminosyrer hjælper dig med at opbygge muskelmasse. Eftersom proteinbarer indeholder kilder af protein i høj kvalitet, såsom soja eller mælk. Dette betyder at proteinbarer bidrager til de essentielle aminosyrer, som din krop har brug for.

Aminosyrer spiller kort sagt en stor rolle i opbygningen og vedligeholdelsen af muskelmasse. Du kan med fordel spise proteinbarer, hvis du ønsker at øge din muskelmasse som håndboldspiller.

Aminosyrer hjælper også med at lave røde blodceller og resistente celler, og heler sår samt skadet væv. Aminosyrer er også nødvendige for at fremstille hormoner og enzymer, som kroppen har brug for.

2. Giver et boost af energi imellem træning.

Proteinbarer indeholder en god kilde til kulhydrater og fedt, hvilket giver den energi som dine celler har brug for. Det er oplagt at spise en proteinbar imellem træningspas, så kroppen får noget energi og nogle gode proteiner.

Håndboldspillere har generelt brug for mange kulhydrater og fedtstoffer i løbet af dagen, da håndbold er en fysisk hård sport. Der er mange håndboldspillere, som både træner håndbold og styrketræner ved siden af. Det kræver en masse energi for at holde kroppen kørende som håndboldspiller.

Proteinbarer, saftevand, bananer, æbler, rosiner er noget mange håndboldspillere spiser i løbet af håndboldtræning og styrketræning for at holde energien oppe.

3. Proteinbarer indeholder ikke ret mange kalorier i forhold til andre madvarer

Hvis du har planer om at tabe dig, er proteinbarer er godt værktøj til at holde kalorieindtaget lavt. Proteinbarer kan endda købes i light udgaver, som indeholder færre kalorier. De mætter rigtig meget, da de har et højt indhold af protein. Du kan med fordel spise disse proteinbarer i løbet af dagen som et sundt mellemmåltid.

Proteinbarer kan være ekstremt praktiske, når du ganske simpelt ikke kan nå at spise en skål salat med kylling. Det ekstra boost af protein giver din krop masserer af fordele, og giver dig de næringsstoffer, som du har brug for, når du har skåret ned på en masse forskellige madvarer.

Du kan indtage proteinbarer som en del af din generelle diæt, men du bør ikke bruge dem dagligt til at erstatte et af dine måltider. Ved korrekt brug som supplement til dit vægttab og træningsplan, vil proteinbarer forsyne dig med en sund måde for dig til at få den energi og de og muskelopbyggende næringsstoffer, som din krop har brug for.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here