Proteinpulver og håndbold

0
784

En god fysik er vigtigt, hvis man går med en drøm om at blive professionel håndboldspiller. For at få større muskler er det vigtigt at man har et højt proteinindtag. Det er ikke altid nemt at holde et højt proteinindtag i en hverdag med skole, arbejde og træning. Proteinpulver hjælper med at holde proteinindtaget højt da det indeholder omkring de 80 g protein pr 100g, hvor der f.eks i kød kun er en 20-25 g protein pr 100 g. Proteinpulver skal ikke være på køl, og derfor er det nemt at have med til træning. Det der med at have kylling og ris med, som ligger og bliver varm i tasken, er ikke det man har mest lyst til efter træning. Så hellere en lækker proteinshake med chokoladesmag.

Jeg fortæller lige kort om hvem jeg er, og hvordan proteinpulver har hjulpet mig som håndboldspiller. Mit er navn Peter, og jeg er ungdoms håndboldspiller i Aalborg Håndbold. Da jeg som 15-årig kom på ungdomsholdet i Aalborg Håndbold, vejede lige et stykke under de 70 kg. Jeg var ikke særlig stor i forhold til de andre, og det gjorde svært for mig på håndboldbanen. Efter flere hundrede timers styrketræning tog jeg hele 20 kg på i kropsvægt i løbet af 2 år, som jeg hjalp mig sindsygt meget på håndboldbanen. Det hjalp mig så meget, at jeg fik lov til at træne med de allerbedste. Kristian Kjelling, Henrik Mølgaard, Jonas Larholm og alle de andre store kanoner.

Proteinpulver var virkelig en stor hjælp, når jeg trænede så meget. Specielt i travle hverdage med skole og arbejde har proteinpulveret været en vigtig brik i min fysiske udvikling. Proteinpulveret gjorde det hele rigtig nemt, fordi jeg bare skulle smide proteinpulveret i en shake og afsted til træning. For mig har proteinpulver været en rigtig god investering, da det har sparet mig for tid og penge. Det er meget nemmere og billigere at bestille proteinpulveret, fremfor at skulle ned og købe kakaomælk i det lokale supermarked. Med proteinpulver kunne jeg spare en masse penge, tid og ikke mindst holde fuldt fokus på min sport, som over tid gjorde mig til en rigtig god håndboldspiller.

Proteinpulveret jeg bruger produceres i Danmark af den danske virksomhed Bodylab. Når produkterne produceres i Danmark i en dansk virksomhed er der ikke doping i produkterne. Fødevarestyrelsen stiller desuden også meget strenge krav til Bodylab da de producerer produkter som kan spises. De har 5 stjerner med hele 9.5 ud af 10 i rating på trustpilot, som er baseret på over 3000 anmeldelse. Det viser at Bodylab er en virksomhed med service i den absolutte topklasse. De gange jeg har bestilt hos Bodylab, har der aldrig været nogle problemer med leveringen eller defekte varer. Det er altid en fornøjelse at handle med Bodylab, for det er nogle man virkelig kan stole på.

Et lille tip. Jeg har desuden brugt proteinpulveret til at lave mine egne proteinbarer, smoothies, proteinkager og mange andre ting. Der er virkelig mange penge og spare, når du laver tingene selv med proteinpulver. En proteinbar nede i fitness løber hurtigt op i en 20-25 kr, og for de penge kan du nemt lave et par hjemmelavede proteinbarer, som smager rigtig lækkert.

3 Gode Grunde til at Bruge Proteinpulver

Proteinpulver er en pulveriseret form af protein, som er solgt som et kosttilskud i poser eller bøtter. Proteinpulver kan købes med animalsk eller plantebaseret ophav, så det passer til enhver kost. Proteinpulver kan bruges af alle som et supplement til kosten, og det især rigtig godt til personer, som ikke får nok protein i løbet af dagen. Proteiner hjælper med at opbygge muskelmasse, og proteinpulver er derfor ofte brugt af personer, som styrker træner meget fx håndboldspillere på højt plan eller bodybuildere.

Der er mange fordele ved at lave spise proteinpulver. Her er tre gode grunde til bruge proteinpulver.

Læs også 3 gode grunde til at spise fiskeolie

1. Proteinpulver er et essentielt næringsstof for sunde muskler og knogler

Din krop har brug for proteiner til at opbygge muskler 1-2 g per kilo kropsvægt, og proteiner bliver optaget gennem den mad du spiser, eller de kosttilskud du tager. Der er ikke alle madvarer, som har et højt indhold af protein, og proteinpulver er derfor et godt supplement til at få nok proteiner i løbet af dagen. Proteinpulveret vil kort sagt hjælpe dig med opbygge din muskelmasse og styrke hurtigere over tid, da du får flere proteiner indenbords.

Knoglerne i din krop kræver også protein. Folk der spiser kost med meget protein har mindre risiko for at lide af knogleskørhed, som kan ske når du bliver ældre. Stærke knoglerne er især vigtigt for folk med aktive livsstile eksempelvis håndboldspillere.

2. Proteinpulver øger din forbrænding i forbindelse med vægttab

Proteinpulver har et lavt indhold af fedt og kulhydrater, og det er derfor oplagt at indtage i forbindelse med vægttab. Protein fra animalske fødevarer fx svinekød og oksekød kan godt have et højt indhold af fedt, og det har dermed et højt indhold af kalorier samlet set. Du skal derfor være mere opmærksom med dit kalorieindtag, hvis du spiser mange af dine proteiner fra animalske fødevarer i forbindelse med vægttab.

Proteinpulver kan også hjælpe med at øge dit forbrændingsniveau, da indtagelse af protein producerer en termisk effekt i din krop der forbrænder flere kalorier på mindre tid. Dette betyder flere kalorier forbrændt, og det hjælper dig med at tabe dig.

Når du gennemgår en periode med vægttab, kan sult være et problem. Men hvis du spiser mere protein i form af et proteinpulver, vil du finde ud af at din sult og cravings vil være reducerede. Protein mætter nemlig meget.

Læs haandboldnationens kreatin kosttilskud guide

3. Protein er godt for optimal hjertesundhed

Alle processer/systemer i din krop, inklusiv kredsløbet, har brug for protein for at fungere optimalt. Protein hjælper din krop med at regulere et normalt blodtryk. Og hvis du kan indtage din protein fra en fedtfattig fødevare med lavt kolesterolindhold, som for eksempel proteinpulver, vil du hjælpe din krop med at holde blodtrykket normalt. Protein er også blevet bevist til at hjælpe med at holde LDL kolesterol på normalt niveau

Protein pulver kan være den perfekte løsning til at tilføje en sund kilde af protein i din kost, uanset om du er i gang med et intensivt træningsforløb, eller ganske simpelt bare gerne vil have de sunde fordele af at spise sundt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here