Skridtbeskytter og håndbold

0
1347

Håndbold er en farlig sport, og det er det især for målmanden. Et hårdt skud i skridtet uden skridtbeskytter gør ondt, og i værste fald kan testiklerne ødelægges. Det anbefales derfor at alle mandelige målmænd bruger en skridtbeskytter.

Hvad gør en skridtbeskytter?

Skridtbeskytteren beskytter pungen, hvis uheldet er ude. Det gør stadig ondt at blive skudt i skridtet når skridtbeskytteren er monteret, men sandligheden for skade mindskes rigtig meget.

Hvis uheldet er ude skal målmanden selvfølgelig have tid til at komme sig. Det kan godt tage et par minutter, hvis skuddet er meget hårdt. Det gør sindssygt ondt, men det er desværre en del af gamet. Der er altid en risiko for at det kan gå galt. Det er også noget målmand bør vide, og skal kunne håndtere psykisk.

En skridtbeskytteren er lidt det samme som et par underbukser bare med en hård skal. Målmanden tager typisk skridtbeskytteren på lige før træningen eller efter opvarmningen hvis den indebærer meget løb. En skridtbeskytter er nemlig ikke rar at løbe i længere perioder med, så det anbefales at tage den af.

Jeg har selv spillet en del håndbold efterhånden på det højeste niveau. Her er det meget normalt at målmanden får tid af trænere til at tage skridtbeskytteren på. For det er simpelthen for dumt at lade sine målmænd løbe med skridtbeskytter på. Det er blandt andet også grunden til målmænd ikke løber så meget i deres opvarmning. I kamp og til træning har de en masse andre øvelser de laver. Core, udstræk, reaktionsøvelser osv. Øvelser der ikke kræver ret meget løb.

Almindelig skridtbeskytter til målmanden

De fleste håndboldmålmænd bruger den almindelig hvide skridtbeskytter fra Select. Du kan købe den almindelige skridtbeskytter billigt hos haandboldnationen.dk, som har den i flere forskellige størrelser.

Professionel skridtbeskytter til målmanden

Hvis du er på jagt efter en mere professionel skridtbeskytter, skal du kigge på Salming’s Pro Tech skridtbeskytter til håndboldmålmænd. Det er en skridtbeskytter, som er designet i samarbejde med Mattias Andersson(svenske landsholdmålmand). Produktet består af et par tights, som er indbygget med en skridtbeskytter. Der er små puder på siden, så landingerne er blødere, når du laver et udfald.

Skridtbeskytteren er designet med fleksibelt plastik langs kanten, som giver en god komfort, når du har den på. Det hjælper også med at tage det værste af slaget, hvis du bliver ramt i skridtet. Skridtbeskytteren kan nemt tages ud i forbindelse med vask af tights.

Hvordan skal en skridtbeskytter sidde?

En skridtbeskytter til håndboldmålmanden skal dække penis og testikler, så det hele bliver beskyttet bag skridtbeskytteren. Her er det vigtigt at man finder en skridtbeskytter størrelse, som passer godt til håndboldmålmanden. Skridtbeskytter skal være behagelig at have på, og den skal helst ikke sidde i vejen, så det godt ud over håndboldmålmandens redninger/udfald.

Skridtbeskyttere sportsgrene

Skridtbeskyttere bliver også brugt i andre sportsgrene, og det er især i ishockey og kampsport(kickboksning og MMA).  I ishockey er det mange skud med pucken i løbet af en kamp. Det er vigtigt at man beskytter sig med skridtbeskytter i ishockey, da en ishockey pluck slår rigtig hårdt, da pucken er lille og er lavet af hårdt gummi. I kickboksning og MMA er det mange hårde spark, og her er det også vigtigt at beskytte sig selv med en skridtbeskytter.

Haandboldnationen.dk har også skrevet om håndboldhjelme, som er ny form for hovedbeskyttelse til håndboldmanden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here