Skyd mellem benene på målmanden – Et snedigt trick der virker hver gang

0
509

En nem måde at score på målmanden i håndbold, er at skyde mellem benene på målmanden. Reaktionstiden for målmanden når han skal samle benene, tager lang tid, og det er helt klart til din fordel som skytte. Målmanden står næsten altid med lidt spredte ben, så skyd du bare mellem benene, hvis du ikke har andre muligheder. Du kan gøre det i mange forskellige situationer. Det kan være i hopskud udefra, kontra, underhånd eller når du kommer på ydersiden og afslutter fra en skarp vinkel. Så det er bare med at prøve det en masse til de næste par håndboldtræninger, så du kan få noget erfaring med at skyde det sted.

Jeg har fundet et klip her, hvor Ivano Balic skyder mellem benene på målmanden. Så kan du se hvor effektivt det kan være at skyde på denne måde. Du er også tydeligt at se, at det tager lang tid for målmanden at samle benene.

Det er et rigtig godt at have i baghånden, især når du kommer op på højeste niveau. Her er målmændende rigtig gode til aflæse skud, og de finder hurtigt ud af, hvad dit favorit skud er. Så det med at variere skyder mest muligt. Her er et skud mellem benene i nu og næ rigtig godt. Det gør at målmanden også skal huske på at du kan finde på at skyde der, og så har han det mere at tænke på, og så kan det give noget plads andre steder i målet, fordi målmanden nu står med lidt mere samlet ben. Det samme gælder med skud lige over hovedet på målmanden, da målmanden næsten altid står med spredte arme. Du skal passe meget på, når du gør dette, da du kan ramme målmanden i hovedet. Det er en skudvariant til den mere erfarne håndboldspiller.

Et andet smart trick er at aflevere bolden mellem benene på forsvarsspilleren. Det er også tit forsvarsspilleren står med spredte ben, og så er det jo oplagt at aflevere ind til stregspilleren på den måde. Du har ikke ret meget at tabe ved at lave sådan en aflevering. Det er sjældent at forsvarsspilleren når at samle benene, idet du sender bolden afsted. Hvis håndbolden rammer forsvarsspilleren ben eller håndboldsko, bliver der stort set altid dømt frikast. Hvis forsvarsspilleren tager bolden med vijle med fødderne, kan han/hun få en udvisning, og det er også til din fordel. Et godt råd er at kigge væk når du afleverer, så det ikke er så tydeligt for forsvaret, at du har tænkt dig at aflevere imellem benene. Jeg har fundet en video, som viser hvordan du aflevere mellem benene ind til stregspilleren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here