Sønderjyske 2015/2016

Spillere ind:

Frederik Børm, Mattias Thynell, Jacob Pedersen, Jonas Samuelsson, Lasse Worm, Arni Steinn Steinthorsson

Spillere ud:

Martin Kærgaard, Andreas Toudahl, Magnus Andersen, Besard Hakaj, Mike Paulsen, Casper U. Mortensen, Hans Martin Asmussen,

Tre største profiler fra sæsonen 2014/15:

Anders Petersen, Casper U. Mortensen, Magnus Gullerud,

Up-coming star:

Jacob Pedersen

Trænerteam:

Morten Henriksen / Kasper Christensen

Sønderjyske

Hvad sker der i Sønderjyske?

SønderjyskE var ud fra omstændighederne det hold, der skuffede størst i den forgangne sæson. Efter en 2013/14-sæson, der var endt i en grundspilsplacering som nummer fem og dermed en plads i slutspillet, var der lagt op til, at holdet i 2014/15-sæsonen – især med tilføjelsen af landsholdsfløjen Casper U. Mortensen til holdkortet – skulle avancere yderligere mod toppen.

Det gik dog lige modsat for sønderjyderne, der særligt på den ellers frygtede hjemmebane i Sønderborg ikke kunne levere varen. Seks hjemmebanenederlag og en status som det fjerdedårligste hjemmehold var en klar nedgang i forhold til sæsonen før, hvor det kun blev til tre nederlag på hjemmebane.

Op til denne sæson er sidste sæsons største profil, Casper U. Mortensen, væk sammen med blandt andre Andreas Toudahl, der altid var garant for et par mål fra venstrefløjen.

Ind er der blandt andet kommet en tidligere Skjern- og Kolding-spiller, i form af Frederik Børm, som i løbet af karrieren har haft svært at slå igennem for alvor. Han blomstrede dog en smule op i foråret for Skjern Håndbold, hvor han beviste sit værd som en habil forsvarsspiller.

Og hvis Morten Henriksen kan finde frem til den rette dosering af sine to primære stregspillere, Magnus Gullerud og netop Frederik Børm, kan de to danne et farligt makkerpar for et ethvert ligaforsvar. Samtidigt må man ikke glemme, at SønderjyskE besidder en af de mest skudstærke bagkæder i ligaen. Når Simon Kristiansen, Claus Kjeldgaard og Kasper Køser har deres bedste dage, er der intet, der kan stoppe dem fra at score fra alle tænkelige og utænkelige vinkler og distancer.

Problemet i sidste sæson var bare, at ingen af de tre på noget tidspunkt formåede hverken at synkronisere deres præstationer eller at ramme en god dag flere kampe i streg. Og derfor blev SønderjyskEs angrebsspil ofte idéforladt og usammenhængende, hvilket i sidste ende også endte med at koste en plads i slutspillet.

For der skal overhovedet ikke herske tvivl om, at Morten Henriksen har kvaliteterne i truppen til at spille med om en slutspilsplads i den kommende sæson.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here