Straffekast konkurrence i håndbold

0
1165

En god måde at finde en straffekastskytte på i håndbold, er at holde en straffekast konkurrence. En straffekast konkurrence er også god, da den træner håndboldspillerne og målmændende er at blive bedre til straffekast.

Reglerne i en straffekast konkurrence

Reglerne er at spillerne stiller sig op på en lang række, hvor man så skiftes til at tage straffekast. Her er det typisk træneren, som fløjter straffekastet i gang, hvor spilleren så har 3 sekunder til at skyde.

Hvis man brænder, er man ude af konkurrencen. Straffekast konkurrencen fortsætter indtil der kun 1 spiller tilbage. Den spiller der er tilbage i straffekast konkurrencen, er vinderen af konkurrencen, og er den nye straffekastskytte, som skal skyde straffekast til næste kamp.

Man kan også godt vælge at have målmanden med i konkurrencen, så målmanden også kan vinde straffekast konkurrencen. Det kan motivere målmanden til at tage flere bolde. Det foregår på præcis samme måde som en almindelig straffekast konkurrence. Her er der bare den twist, at den ene spiller der er tilbage i konkurrence, skal skyde en ekstra gang på målmanden. Hvis spilleren brænder eller målmanden redder bolden, bliver målmanden vinderen af straffekast konkurrencen.

Straffekast konkurrence med øget sværhedsgrad

Der kan ske det i en straffekast konkurrenc, at spillerne bliver ved med at score. En straffekast konkurrence kan derfor godt tage lang tid. En løsning på dette problem er at øge sværhedsgraden efter et stykke tid, så spillerne skyder straffekastet længere udefra. Man kan fx rykke straffekastet ud, så det skal tages fra 3-meter linien. Hvis spillerne stadig bliver ved med at score, rykker man straffekastet under længere ud. Sådan bliver man ved indtil der kun er 1 spiller tilbage.

Jeg har før været med til, at en spiller har scoret helt ude fra midterlinien på en straffekast konkurrence.

Du kan læse mere om straffekast reglerne i håndbold her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here