Straffekast tricks i håndbold

0
1408

Her finder du inspiration til straffekast tricks i håndbold, som du kan øve dig på til næste håndboldtræning. Det er altid godt lige at have et es i ærmet, som du kan bruge, hvis muligheden opstår på et straffekast. Straffekast tricks er for det første god underholdning for tilskuerne, og så kan det få selv den bedste håndboldmålmand til at gå ned med flaget.

Lob på straffekast

Et lob i håndbold er nok det mest almindelige straffekast trick, da det nemt kan laves, hvis målmanden går langt ud af målet på straffekastet. Det sker tit, da målmanden gerne vil fylde så meget som muligt på straffekastet. Der er kort sagt to måder, som du kan lave et lob på straffekastet.

Den ene måde er at du lobber håndbolden i en bue lige over målmanden, så målmanden ikke kan nå håndbolden. Det er fløjen Anders Eggert fx kendt for at lave. Det er vigtigt, at der er en god balance mellem fart og højde, så målmanden ikke kan nå bolden, når du lobber over målmanden. Her er der et eksempel på et klassisk lob på straffekast.

Den anden måde er at du lobber lige over hovedet eller ved siden af hovedet på målmanden. De fleste målmænd lukker øjnene i et splitsekund, når der kommer en bold i hovedhøjde. Det kan du udnytte som straffekastskytte. Du skal dog passe på, at du ikke rammer målmanden i hovedet, da det gør ondt på målmanden. Du kan faktisk også få direkte rødt kort, hvis du rammer målmanden direkte i hovedet på straffekast. Brug kun dette trick, hvis du har god teknik i håndbold. Det første eksempel i denne video, viser hvordan Mikkel Hansen laver et lob lige over hovedet på målmanden.

Pirouette på straffekast

Pirouette på straffekast er også en god gammel klassiker. Det er hvor du drejen 1 gang rundt på den ene fod, hvor du efterfølgende afslutter. Det er straffekast trick, som er gået lidt i glemmebogen, men det er god underholdning for tilskuerne, hvis det udføres ordenligt. Du kan se et eksempel med piroutte på straffekast her.

Eivind Tangen straffekast

Eivind Tangen er en dygtig norsk håndboldspiller, som er et af de største talenter i verden. Han er meget kendt for sit smarte straffekast, som han lavede, da han var en 15-16 år gammel. Her laver han en falsk skudtrussel, mens han sender bolden afsted med den modsatte hånd. Du kan se straffekastet i nedenstående video.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here