Stregspiller håndbold guide

0
3494

En stregspiller spiller i angrebet side om side med det forsvarende hold. Her sætter stregspilleren screeninger, og trækker ud i frie huller, hvor stregspilleren kan blive spillet fri. I forsvaret dækker stregspilleren i midten, som er en meget vigtig rolle. Det kræver masser af kommunikation og ansvar.

Som stregspiller skal du helst være den største og stærkeste på banen. Prøv og ligge mærke til hvor meget der bliver skubbet til stregspilleren. En stregspiller har tit 1-2 forsvarsspilleren hængende efter sig, så det er helt klart en fordel at være stærk. Som stregspiller er det også godt at kunne hoppe højt, da du som stregspiller har mange 1 mod 1 situationer mod målmanden. Hvis du kan hoppe højt, har du længere tid til at afslutte på målmanden. Så har målmanden også sværere ved at time sit udfald. Jeg har lavet et springtræningsprogram, som du frit kan bruge til at træne dit hop.

Stregspiller og håndboldtræning

Her er der en kort video med gode øvelser til stregspillere. Husk at kigge på målmanden inden du afslutter. Mange stregspillere vender sig bare om, og skyder et tilfældigt sted i målet. Analyser målmanden og prøv at score hver gang. Er målmanden en type, som farer frem med det samme? Eller står han tilbage i håndboldmålet og afventer skuddet?

Sådan bliver du bedre til at dække op i forsvaret.

  • Hold øje med hvordan de professionelle gør.
  • Stå rigtigt i forhold til skudarm.
  • Hav en aftale med målmanden om paraderne.
  • Kommuniker og tag styring af forsvaret. Hjælp dine holdkammerater til at dække bedre.
  • Så skal du træne rigtig meget.

Gode råd for at blive en bedre stregspiller

  • Du skal sætte dig ind i kosten.
  • Du skal styrketræne en masse.
  • Minimum 500(gerne mere) kalorier i overskud i forhold til ligevægtsindtaget.
  • Nem vej til mange kalorier. Mælk, kakao, nødder, peanutbutter, havregryn, olie.

Sådan gør du som stregspiller med kost og styrketræning

Hvis du skal op og veje de 100-120 kg, skal du styrketræne og spise rigtig. Jeg vil derfor anbefale, at du ligger som minimum med 500 kalorier i overskud i forhold til dit ligevægtsindtag. Du kan udregne dit ligevægtsindtag her. Når du ligger i kalorieoverskud tager på du på i vægt, så du kan blive større og stærkere. Rigtig mange stregspillere spiser for lidt, og det er grunden til at de ikke tager på vægt.

Hvis du vil have succes som stregspiller, skal du lære alle de basale ting om kost og styrketræning. Proteinpulver og kreatin er også noget du bør overveje som stregspiller. Tag dig proteinpulver før og efter træning. Du kan blandet andet lave proteinbarer og lækre drikke af proteinpulveret. Jeg har selv har stor succes med både proteinpulver og kreatin.

Proteinpulver kan hjælpe dig som stregspiller

I forhold til styrketræning vil jeg anbefale et fullbody træningsprogram. Du kan se nogle af øvelserne her. Det er et træningsprogram, hvor du træne hele kroppen hver anden dag. Det har i hvert fald hjulpet mig rigtig meget.  I de tre store øvelser i programmet kører jeg minimum 5 sæt med 10 gentagelser af hver øvelse. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at det virker for dig, så hvis det ikke virker, bør du prøve en anden type træning. Det kan eventuelt være et 2 spilt træningsprogram.

Gør som de professionelle

En af de bedste måder at blive en bedre stregspiller på, er at efterligne de professionelle. Se en masse håndboldkampe, og hold øje med hvad de professionelle stregspillere gør. Hvis du en dag er så heldig at møde en professionel stregspiller, så kan du altid spørge dem, hvad de har gjort for at blive en god stregspiller. Jeg kan tydeligt huske en gang nede i Barcelona, hvor min gode kammerater Cornelius som er også stregspiller gik over til Jesper Nøddesbo og spurgte ham om et par forskellige ting. Jesper Nøddesbo var helt nede på jorden, og gav Cornelius et par gode råd.

Håndboldudstyr til stregspillere

Jeg har lavet en lille samling af godt håndboldudstyr, som du kan bruge som stregspiller. Du kan købe alt udstyret gennem haandboldnationen.dk, som har et rigtig stort udvalg af beskyttelse og udstyr til stregspillere.

Albuebind

Albuebind er rigtig godt til stregspillere, da det beskytter albuen mod slag. For stregspillere kan nemt slå albuen, da de afslutter fra en meget lavt tyngdepunkt. Hvis du ligger mærke til det, bruger rigtig mange af de top professionelle stregspiller albuebind.

Et albuebind beskytter også albuen mod brændmærker. Det kan en stregspiller meget nemt få, når albuen glider hen over halgulvet. Det er rigtig træls at få et brændmærke, da det gør ondt og det kan nemt begynde at bløde. Det er før set at stregspillere begynder at bløde ned fra albuen midt i en håndboldkamp. Ifølge reglerne skal sår dækkes til, så der ikke kommer blod ud over det hele. Så stregspilleren bliver nød til at få tape på albuen, før han/hun kan spille videre. Hvis du albuebind undgår du fx at skulle skiftes ud, fordi din albue bløder.

Du kan også få albuebind, som gør at du ikke kan overstrække albuen. Der er faktisk rigtig mange håndboldspillere, som døjer med dette, og her kan sådan et albuebind være en stor hjælp.

Knæbind

Et knæbind beskytter stregspillerens knæ mod brændmærker og slag. Knæene er meget udsat for slag mod halgulvet, da tit bliver nød til at kaste sig for at score mål. Et knæbind hjælper også med at give varme og støtte til knæet, så du kan forebygge knæskader.

Jeg spiller selv højreback, og jeg har brugt knæbind rigtig meget, da jeg er slem til at få brændmærker på knæene. Jeg har også været meget glad for den ekstra støtte knæbindet giver. Mine knæ har også været ekstra udsatte, da jeg har taget noget der ligner 20 kg på i kropsvægt over en 2 årig periode. Det har i hvert fald hjulpet mig med at undgå en træls knæskade. Hvis du kommer ud for en knæskade, bør du kigge nærmere på knæbind, som støtter og forhindre knæet mod vrid. Haandboldnationen.dk har et stort udvalg af sådan nogle knæbind, så det er helt værd at kigge nærmere på.

Stats og video af gode stregspillere

Stats på nogle af de bedste stregspillere i verden.

Navn på stregspillerHøjdeVægt
Igor Vori (HSV Hamburg)203 cm114 kg
Michael V. Knudsen(SG Flensburg-Handewitt)192 cm99 kg
Mikhail Chipurin(Chekhovskie Medvedi)190 cm105 kg
Issam Tej(Montpellier Agglomeration HB)187 cm108 kg
Marcus Ahlm(THW Kiel)200 cm106 kg
Rene Toft Hansen(THW Kiel)200 cm103 kg
Julen Aguinagalde Akuizu(BM Atletico Madrid)195 cm116 kg
Jesper Brian Nøddesbo(FC Barcalona Intersport)199 cm101 kg
Rastko Stojkovic (KS Vive Targi Kielce)191 cm104 kg
Gennemsnit195,22 cm106,22 kg

Robert Gunnarsson

Michael Knudsen

Igor Vori

Julen Aguinagalde

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here