Hvordan jeg kunne tage på i vægt

0
954

Igennem de seneste par år, har jeg selv kæmpet med at tage på i vægt. Specielt da jeg kom på holdet i Aalborg for en 3 år siden. Jeg var en bette fyr i forhold til de andre på holdet, så jeg skulle tage nogle kilo på. For sige det lige ud, vidste jeg ikke så meget om mad og styrketræning, men jeg blev så klogere med tiden.

Styrketræning er vejen frem

Vi styrketrænede 3 gange om ugen i Aalborg, hvor vi havde koblet en styrketræner på. Dette var en stor hjælp for mig, da han forklarede øvelserne, og gav programmer specifikt til den position jeg skulle spille. Derudover kunne jeg altid spørge ham til råds. Jeg fandt hurtigt ud af, at det hårde arbejde betaler sig i længden. Det var det hårde arbejde, der gjorde at jeg kunne tage så mange kilo på og dermed blive en fysisk stærkere håndboldspiller.

Hvordan jeg kunne tage på i vægt

Tiden gik så, og kiloene steg. Det første år i Aab, tog jeg i hvert fald 10 kg på. Styrketræning var helt nyt for mig, så kiloene steg hurtigt. Jeg vejede 68 kg som første års u16. Et år senere sagde vægten 78 kg.

Jeg blev mere og mere seriøs i min styrketræning, da det virkelig gav et boost i mit håndboldspil. Min fysik gav mig mange flere muligheder, da jeg var hurtigere og stærkere end før. Endnu et år gik, og vægten var tæt på de 90 kg. Jeg vejede de 93 kg da jeg fik min skulderskade. Jeg rev desværre skulderen af led, og det betød jeg skulle opereres.

Efter operationen gik jeg et helt år, hvor jeg kun måtte styrketræne mine ben. Skulderen skulle trænes helt op fra bunden, så overkroppen kom hurtigt bagud. Efter utallige timers genoptræning af skulder kunne jeg så småt begynde at styrketræne igen. Kroppen bliver trænet på højtryk, og kiloene er på vej op ad igen. Lige pt siger vægten 95 kg, og jeg tror jeg fortsætte derop af. Målet for sommeren 2013 er de 100-105 kg.

Her er nogle er de ting jeg har gjort, når det kommer til at tage på i vægt.

  1. Spis masser af mad, for hvis du ikke spiser, bliver du aldrig større. Det var et af de store problemer for mig, da jeg var yngre. Jeg spiste slet ikke nok. En nem vej til kalorierne, er ved at drikke masser af mælk(gerne sødmælk), spise en masse nødder, og æde en masse havregryn, rugbrød og peanut butter. Hvis der stadig ikke sker noget med vægten, så skal du i gang med at tælle dine kalorier.
  2. Masser af styrketræning er vejen frem.
  3. Få rigtig meget søvn. Jeg sover mindst 8 timer hver dag.
  4. Stræk ud og få massage af en fysioterapeut. Jeg plejer at strække ud lige efter træning. Så er jeg ikke så stiv i kroppen dagen efter.

Fedtprocenten øges

Når du tager på i vægt, skal du være opmærksom på at det ikke går for hurtigt. Man kan hurtigt tage et par kilo på, men det er ikke noget ved, hvis alle disse kilo er fedt. Det handler om at holde en god balance, så der ikke kommer så meget fedt med. Hold dig til de 500 kalorier i overskud, så er du ikke helt galt i byen. Det er den bedste måde at tage på i vægt.

Jeg har masser af mad med til træning

For at kunne stige så meget i vægt, skulle jeg have masser af mad i løbet af dagen. Jeg lavede altid min madpakke dagen før, så jeg havde nok mad med. Man bliver hurtigt træt af, at skulle smøre madpakke hver morgen. Hvis man lige kommer for sent op, så kan man ikke nå at lave sin madpakke, og så er man på den. Hvis jeg ved, at jeg er væk hjemmefra hele dagen, jamen så har jeg mad til hele dagen.

Flyttede hjemmefra tidligt

Jeg kommer fra landet af, og har altid haft meget transporttid. At skulle køre i bus 30-40 min frem og tilbage hver dag, blev jeg hurtigt træt af. Jeg overnattede meget ude hos min storebror i Aalborg, da det var meget nemmere. Det at kunne sove 1 time længere hver dag, har nu noget at sige. Da jeg blev 18 år, fik jeg min egen lejlighed. Det gav helt nye muligheder.

  • Jeg sparede minimum 1 time på transport hver dag.
  • Jeg havde mindre en 5 minutter til fitness.
  • Jeg havde et sted at være efter skole. Førhen ventede jeg i hallen indtil træning start.

Det at kunne gå ud af sin dør, og 5 minutter senere er jeg i fitness. Det er virkelig lækkert. Lige efter træning er det samme. Hjem i lejligheden og få et solidt måltid.

Gode gener

Jeg tror på de gode gener, har noget at sige. Min far er ikke den højeste mand, man han er satme bred over skulderen. Det er nu en god ting. Jeg kan godt lide at beskrive de gode gener sådan her.

  • Der er nogle, de skal bare se på vægt, og så har de allerede fået muskler på kroppen.
  • Så er der andre, som træner dag ud og dag ind, og får knap så gode resultater.

Styrketræning har aldrig været svært for mig. Så længe jeg holder en nogenlunde fornuftig kost, så skal der ikke ret meget træning til, før der sker noget.

Det er altid lige en god ide at tage et kig på din far. Hvis er 2 meter og træls, og er et godt stykke over de 100 kg, så har du i de fleste tilfælde et godt udgangspunkt, hvis du er søn af den person.

Hvis han derimod er lille og meget tynd, så vil du ikke have det bedste gener. Men igen der er mange ting, som kan spille ind, og det er ikke noget man konkludere uden lige. Jeg f.eks blevet meget højere end begge mine forældre.

Fremtiden

Jeg er stadig langt fra det, jeg gerne vil veje. Nu har jeg været skadet de seneste 2 år, så jeg har meget at indhente. Jeg mangler mindst 10 kg mere muskelmasse. Så det tager lige et stykke tid ;).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here