Undgå den dyre tandlægeregning og invester i en tandbeskytter

0
591

Håndbold er en hård sport, og der er en risiko for slag på tænderne. Det kan fx være at man slår hovedet sammen med en anden, eller får en albue i hovedet.

Sådan et slag kan nemt slå tænderne skæve eller helt i stykker. Det at slå sine tænder er i de fleste tilfælde meget smertefuldt, og koster som regel en masse penge i tandlæge regning. For tandlæger er generelt meget dyre her i Danmark.

Brug tandbeskytter

En tandbeskytter er en lille dims, som sidder og beskytter tænderne. Hvis der fx kommer et slag på tænderne, bliver slagets kraft taget imod af tandbeskytteren og fordeles ud på flere tænder. Istedet for at en enkelt tand tager imod slaget, tager alle tænderne tilsammen imod slaget.

Hvis du fx får en albue direkte på dine to fortænder uden tandbeskytter, er det kun dine to fortænder til at klare slaget fra albuen. De vil højst sandsynligt blive banket skæve eller går i stykker. Hvis du har tandbeskytter og får et slag på dine to fortænder, bliver dette slag fordelt ud på tænderne ved siden fordi der er en samlet barriere i form af tandbeskytteren hen over tænderne. Tænderne bliver derfor ikke skæve eller går i stykker.

Tandbeskytter og stregspiller

Rigtig mange stregspillere bruger tandbeskytter, og det er der en god grund til. Stregspilleren har nemlig rigtig mange nærkampe i en håndboldkamp, og her kan stregspilleren nemt få et slag eller en albue i hovedet. Det er desværre noget som sker tit, da kan ske så mange ting når 2-3 spillere kæmper om at få fat i bolden inde på stregen.

Jesper Nøddesbo, Bertrand Gille,  Benjamin Jakobsen bruger fx tandbeskytter, når de spiller håndbold.

Tandbeskytter til bagspillere

Der er også en god grund til at rigtig mange bagspillere bruger tandbeskytter. En bagspiller kommer nemlig tit i meget høj fart og laver gennembrud på forsvaret. Her kan bagspilleren slå tænderne, da hele går meget hurtigt og forsvarsspilleren får nogle gange tacklet i hovedhøjde. Det sker tit når små bagspilleren spiller mod store forsvarsspillere.

Bo Spellerberg og Lukas Karlsson fra KIF bruger begge tandbeskyttere. Deres spillerstil er meget mand-mand spil tæt på forsvaret, hvor de spiller imod nogle forsvarsspillere, som tit er noget større og højere end dem selv. Alene pga af deres spillestil får de mange tacklinger af forsvaret i løbet af en kamp. Disse tacklinger sidder nogle gange lige i ansigtet. Så det giver også god mening af Bo Spellerberg og Lukas Karlsson spiller med tandbeskytter.

Tandbeskytter til voksne

Tandlæge regner er dyr for voksne, og det kan være en god ide at investere i en tandbeskytter. Du kan købe tandbeskytteren, som du ser på billedet ved at trykke videre på ovenstående link. Denne tandbeskytter har en gennemsnitlig voksen størrelse, så den passer på en bredt udsnit af befolkningen. Ligesom så mange andre ting, skal en tandbeskytter spilles lidt til, så den passer til tænderne. Det er jo meget forskelligt fra person til person, hvordan tandsættet er. Tandbeskytteren koster 35 kr og det medfølger en brugsanvisning.

Tandbeskytter til børn

Der findes også en tandbeskytter til børn. Den er noget mindre og er lavet til det gennemsnitlige barn. Tænderne er stadig under udvikling i denne alder, og er derfor ikke så stærke som voksnes tænder. Det er derfor også vigtigt at passe godt på tænderne i den alder. Her er en tandbeskytter en god hjælp til at sikre at tænderne ikke bliver ødelagt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here