Timeout i håndbold

0
11610

Her er finder du alt information omkring timeout i håndbold.

Hvad er en timeout i håndbold?

En timeout i håndbold er en kort pause hvor spillet stoppes, så trænere og spillere kan få lov til at snakke om hvad der skal gøres i kampsituationen. Det kan være lige fra ny taktik til mental opbakning, som gør at holdet spiller bedre. Det er typisk træneren som kommer med inputs i timeouten, da han ser kampen udefra og har derfor et bedre overblik af spillet.

Hvor lang er en timeout i håndbold?

En timeout i håndbold varer kun 1 minut i alt. Så det er en god ide at få samlet håndboldspillere hurtigt, så træneren kan få sagt det der skal siges. 10 sekunder inden timeouten slutter giver dommeren eller tidtageren et signal, så håndboldspillerne kan blive klar til at spille igen.

Hvornår må der tages timeout i håndbold?

Der kan tages timeout af det hold, som er i besiddelse af håndbolden. Det kan være når bolden er i spil eller under en afbrydelse. For at tage timeout skal ved træneren aflevere et grønt kort med et stort T til tidtageren. Holdet får timeout, hvis spillerne på det pågældende ikke mister bolden inden tidtageren/dommeren fløjter.

Hvor mange timeout i håndbold?

Det må tages 1 timeout af hvert hold i hver halvleg. På højeste plan må holdende tages 3 timeouts i en kamp. Der må max tages 2 timeout i en halvleg af hvert hold.

Hvordan kan en timeout i håndbold bruges?

En timeout i håndbold kan bruges til:

At give spillerne mental opbakning så de får mere selvtillid, som kan hjælpe spiller til at tage større chancer.

At give spillerne konstruktiv feedback, så spiller fortsætter med at gøre det som de gør godt, og stopper med at gøre de ting, som de gør knap så godt. Det hjælper til at udvikle spillerne håndboldmæssigt.

At give spillerne en kort pause i en hård kamp, hvor modstanderen presser rigtig hårdt på. Her kan spillerne få lov til at drikke lidt vand og få pusten igen.

At få alle med på hvilken aftale, som der skal køres i angrebsspillet. Der er nemlig tit meget støj i hallen, og det kan være svært for alle spillerne på banen at høre hvilke aftaler der bliver kort. I stedet for at spillerne bare laver kryds og pres spil, kan der aftales en mere avanceret kombination i timeouten.

Du kan læse mere om timeout i håndbold her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here