Træningsudstyr til håndboldspillere

0
1034

Det at være stor og stærk kan hjælpe dig rigtig meget som håndboldspiller. For at blive stor og stærk er det vigtigt at man spiser og træner rigtigt. Vægttræning er en effekt måde til at blive stor og stærk på, og det er noget håndboldspiller bør lave ved siden af håndboldtræning. For at lave vægttræning skal man have fat i træningsudstyr. Jeg har lavet en lille guide, som hjælper dig godt i gang med træningsudstyr, så du kan få en god start med vægttræning.

Håndvægte

håndvægte

Håndvægte er rigtig gode at starte ud med, hvis du vil i gang med vægttræning. Håndvægte fylder ikke ret meget, og du kan lave rigtig mange øvelser med dem. Du kan fx starte med at lave en masse øvelser til armene, ryg og bryst de dage du ikke træner håndbold.

Jeg startede selv ud med et par håndvægte i sin tid, som jeg begyndte at lave øvelser med. Jeg vidste ikke noget om træning den gang, men jeg læste en masse om styrketræning på nettet, og som tiden gik blev jeg klogere og klogere på styrketræning.

Da jeg blev u16 spiller startede jeg med mere avancerede øvelser, hvor jeg fx brugte vægtstænger til squat, dødløft, bænkpres osv.

30 kg håndvægtsæt – 649 kr

30 kg håndvægtsæt

Set hos getbig.dk

20 kg håndvægtsæt – 399 kr

20 kg kunststof håndvægtsæt

Set hos getbig.dk

Vægtsæt

100 kg vægtsæt

Hvis du er mere seriøs og har planer om at komme langt som håndboldspiller, bør du kigge nærmere på et vægtsæt og en træningsbænk. Jeg har selv begge dele til at stå derhjemme, og det hjalp mig rigtig meget da jeg var yngre.

I stedet for at skulle bruge tid på at tage ned i fitnesscentret kunne jeg træne derhjemme og det gav mig mere tid til træning. Jeg havde måske ikke alt det udstyr, som de har nede i fitnesscentret, men det at udstyret hele tiden stod derhjemme, var rigtig dejligt. Min hverdag blev meget nemmere, da jeg ikke skulle bruge tid på at tage ned i fitness. Der kom selvfølgelig et tidspunkt da vægtsættet og træningsbænken ikke var nok, men det var guld værd i mine yngre dage.

60 kg vægtsæt – 799 kr

60 kg vægtsæt

Set hos getbig.dk

108 kg vægtsæt – 2241 kr

108 kg vægtsæt

Set hos getbig.dk

Træningsbænk

Træningsbænk

Træningsbænken gjorde det muligt at lave flere øvelser med vægtsættet. Med en træningsbænk kan man fx lave bænkpres, og det er en helt fantastisk øvelser for håndboldspillere. Øvelsen giver masser af styrke til overkroppen, som hjælper håndboldspilleren rigtig meget både i forsvar og angreb.

Du kan også lave masser af øvelser med håndvægte på træningsbænken.  Du kan fx lave brystpress med håndvægte, som minder meget om bænkpres med en vægtstang.

Træningsbænk + 100 kg – 2598 kr

Træningsbænk + 100 kg

Set hos getbig.dk

Justerbar træningsbænk – 1299 kr

Justerbar træningsbænk

Set hos getbig.dk

Squat rack

squat rack

Et squat rack er også noget du seriøst bør overveje som håndboldspiller. Squat er en fantastisk øvelser, som hjælper dig med at opbygge et godt overall fundament, og hjælper rigtig meget på springstyrken.

Det er en god ide at få hjælp fra en træner, da squat er en lidt krævende øvelse. Hvis du udfører squat forkert kan du nemt få ondt i ryg, ben osv. Jeg fik fx meget hjælp af en fysisktræner, som var del af mit håndboldhold.

Billig squat stativ – 1199 kr

Billig squat stativ

Set hos getbig.dk

Vægtstangholder – 999 kr

Vægtstangholder

Set hos getbig.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here