Udendørs håndbold – Strand håndbold og håndbold på græs

0
1778

I gamle dage var det helt almindeligt at spille udendørs håndbold, da der ikke var bygget så mange håndboldhaller over hele landet. Min mor spillede stort set kun udendørs håndbold i hendes unge dage. Efterhånden blev der så bygget flere og flere håndboldhaller i Danmark, og udendørs håndbold forsvandt ligeså stille med tiden.

Udendørs håndbold findes i 2 forskellige typer. Strandhåndbold og håndbold på græs. Det er et sjovt alternativ i sommermånederne, hvor der ikke bliver spillet så meget håndbold. Der er god tid til at spille udendørs håndbold om sommeren. Her er der nemlig pause i håndbold, og her bruges det meste af tiden på sommertræning, men strandhåndbold og håndbold på græs er der også tid til.

Desuden findes der mange håndboldstævner landet over, hvor det at spille udendørs håndbold er en fast del af programmet.

Udendørs håndbold på stranden

Jeg har spillet strandhåndbold 2 gange, og det var rigtig sjovt. Først var det et mini stævne tæt ved Frederikshavn, hvor man kunne kvalificere sig til dm. Vi vandt alle vores kampe, og vi tog til dm i strandhåndbold.

Det var dog begrænset, hvor meget vi vandt til dm. Det var nu meget hyggeligt, og det var større end jeg lige havde regnet med. Det havde blandt andet lavet et bane, hvor der var siddepladser til tilskuer. Her blev de store kampe spillet. De havde også lavet en masse showkampe, hvor en række spillere blev udtaget til. Der var også en del professionelle håndboldspillere, der lige var nede og hilse.

Beach Touren 2016

Hvis du vil spille strandhåndbold her i 2016, skal du holde tilmelde dig Beach Touren 2016.

Strandhåndbold regler

Målfeltet er en lang linje.
Det tæller dobbelt, hvis man laver en pirouette i luften. Eller laver et lækkert trickskud.
Dommerne viser tydeligt, hvis man har scoret dobbelt point.
Det er også noget med, at man må skifte målmanden ud, og den person mand smider på banen i stedet gælder for dobbelt point.
Så er der en helt speciel straffekast konkurrence.
Det er hvor målmanden kaster en bold lidt ligesom en kontra.
Her får man også dobbelt point, hvis man snurrer rundt i luften og scorer.

Du kan læse mere om reglerne her.

Vejret har også meget at sige. Det kan hurtigt blive koldt nede på stranden, og jeg mener det var i starten af sommeren jeg var til det strandhåndbold.
Så husk godt med tøj hvis vejret ikke er til det.
Skiftetøj er også at foretrække, da man hurtigt har sand over det hele.

Udendørs håndbold på græsbane

Dronninglund cup er et rigtig godt cup, hvis man vil prøve håndbold på græsbane. Alle ungdomsholdende spiller stort set alle kampene på græs. Det er hvis kun de sidste par kampe, der er indendørs. Fra u18 og opad plejer at spille alle kampene indendørs. Der er håndboldhold fra hele verden, og det er altid spændende at spille mod et hold fra udlandet, da de har en anden spillestil. Kan huske jeg spille mod en hold fra Mumbai akadamy. De spillede med en mand over midten alle kampene. Deres spillere var lige fra u10 til u18. De havde et hold, hvor alle spillerne var samlet på.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here