VM Håndbold 2017 Mænd

0
4603

VM i håndbold 2017 for mænd afholdes d. 11. – 29. januar 2017 i Frankrig. Det er tredje gang Frankrig er værtsland til VM i herrehåndbold. Det danske håndboldlandshold (Herrer) deltager i turneringen.

www.francehandball2017.com

Grupper VM Håndbold 2017 Mænd

Her er en oversigt af gruppespillet til VM håndbold 2017 for mænd. Danmark spiller i gruppe D.

Gruppe A

 • Frankrig
 • Polen
 • Rusland
 • Brasilien
 • Japan
 • Norge

Gruppe B

 • Spanien
 • Slovenien
 • Makedonien
 • Island
 • Tunesien
 • Angola

Gruppe C

 • Tyskland
 • Kroatien
 • Hviderusland
 • Ungarn
 • Chile
 • Saudi Arabien

Gruppe D

 • Qatar
 • Danmark
 • Sverige
 • Egypten
 • Bahrain
 • Argentina

Danmark Kampprogram VM Håndbold 2017 Mænd

D. 13 januar

20:45 Danmark – Argentina – Gruppe D – DR1 – 33:22

D. 14 januar

20:45 Egypten – Danmark – Gruppe D – TV 2 – 28:35

D. 16 januar

20:45 Danmark – Sverige – Gruppe D – TV 2 – 27:25

D. 18 januar

17:45 Danmark – Bahrain – Gruppe D – DR1 – 30:26

D. 20 januar

20:45 Qatar – Danmark – Gruppe D – DR1 – 29:32

D. 22 januar

16:00 Ungarn – Danmark – 1/8 Finale – TV 2 – 27:25

Danmark bruttotruppen VM Håndbold 2017 Mænd

Målmænd:  
Niklas Landin, THW Kiel
Jannick Green, SC Magdeburg
Kevin Møller, SG Flensburg-Handewitt (sorteret fra)

Fløjspillere:
Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg, Füchse Berlin
Casper U. Mortensen, TSV Hannover-Burgdorf
Magnus Landin Jacobsen, KIF Kolding København

Stregspillere:
Henrik Toft Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Jesper Nøddesbo, FC Barcelona
Rene Toft Hansen, THW Kiel
Simon Hald Jensen, Aalborg Håndbold (sorteret fra)

Bagspillere:
Mikkel Hansen, PSG Paris
Lasse Andersson, FC Barcelona
Michael Damgaard, SC Magdeburg
Henrik Møllgaard, PSG Paris
Niclas Kirkeløkke, GOG (reserve)
Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold
Morten Olsen, TSV Hannover-Burgdorf
Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen

Træner:
Gudmundur Gudmundsson, Landstræner
Henrik Kronborg, Assistenstræner

Spændene odds forslag til VM håndbold 2017 mænd

Danske spil byder på 50,- free bet hvis du spiller 50,- inden vm-slutrunden. Derfor er det med at gribe muligheden for prøve et spændene odds af inden slutrunden. Vi har her på haandboldnationen kigget på et par spændene, men høje odds, som vi tror kan lade sig gøre. Nedenunder kommer et par spændene forslag til odds fra Danske Spil, som vi har fundet stor værdi i.

VM håndbold 2017 – Vinder

De fleste håndboldromantikere har allerede spået en gentagelse af OL-finalen fra august måned, hvor Danmark og Frankrig krydsede klinger. Tilbage i august måned kunne vi danskere række armene i vejret og fejre, at OL titlen endelig var i hus, og  ikke mindst havde vi slået franskmændene. Denne slutrunde er dog en helt anden, lad os bare fastslå dette. Franskmændene spiller på hjemmebane, og det kan være med til at løfte dem op på et helt nyt niveau. Der ventes fyldte haller og en enorm opbakning til hjemmebanefavoritterne fra Frankrig, og ja, romatikker eller ej, så er det bare en KÆMPE fordel. Men her på redaktionen tror vi på, at danskerne har opbygget et hold, som kan udfordre franskmændene på hjemmebanen. & vi ser rigtig god værdi i odds 5 på dansk VM-titel, her kommer 3 gode grunde til at det går sådan:

 • Holdet rummer verdensstjerne som kan bære det fremad. Med Niklas Landin & Mikkel Hansen i spidsen har Danmark rigtige gode muligheder for at stå igennem det værste pres.
 • Hele truppen rummer spillere, som til daglig spiller for nogle af de bedste klubber i verden. Tag en reserve som Michael Damgaard, en mand som sidste sæson var på årets hold i bundesligaen og som til daglig er en afgørende skikkelse i Magdeburg. Holdet har en modenhed, som bliver afgørende.
 • Danmark blev Olympiske mestre på 7 mod 6 spiller – det mener i hvert fald mange kommentatorer. Et våben vi absolut ikke skal underkende i de tætte kampe. Det bliver afgørende at kunne spille på flere heste, når modstanderne hedder, Tyskland, Spanien eller Frankrig.

Derfor ser vi et rigtig stort potentiale i odds 5 for Dansk VM-titel, men det bliver uhyre svært mod hele Frankrig.

Outsider: Tyskland vinder VM – odds 11

Overraskelserne til en TOP-3 placering til VM håndbold 2017 mænd

Vi har analyseret trupperne og ikke mindst grupperne igennem og finder herunder et par høje, men realistiske odds, for top 3 placeringerne. Efter en gennemgang af trupperne er der to lande vi ser muligheder i, som kan komme og blande sig med de store favoritter.

Først mulige overraskelse til en top-3 er i vores øjne det slovenske mandskab. Mandskabet har en god rutine på blandt de nuværende bagspiller, en klog playmakere og nogle spændende fløje, som meget vel kan få en stor slutrunde. Danske Spil belønner en top 3 placering med odds 7, hvilket vi synes er et ganske fint odds til den chance. Slovenerne er placeret i gruppe med Angola, Island, Makedonien, Tunesien og Spanien. Sidstnævnte er klare favoritter til at snuppe førstepladsen i puljen, men her skal slovenerne bestemt ikke afskrives, for et år siden røg landet godt nok ud efter puljekampene, men i en meget svær pulje hvor man undervejs spillede 24-24 med spaniolerne.

Slovenien i Top-3 – odds 7.

Outsider: Norge i top 3 – odds 7.

VM håndbold 2017 mænd – Turneringens topscorer

Til denne titel er det naturligvis oplagt at pege på emner, som vi har en formodning kommer langt. Men alle kan forslå Mikkel Hansen, vi har dog kigget på mulighederne for en topscorer, som giver pengene lidt flere gange igen. Her kommer nogle spændene navne.

Manuel Strlek til odds 18: Den stærke kroat har næse for at lave mange mål, endda rigtig mange mål. Han er det normale førstevalg til straffekast hvorfor det øger chancerne endnu mere. Herudover har Kroaterne overkommelige modstandere såsom: Chile, Hvidrusland, Ungarn & Saudi Arabien hvor det stærke forsvar kan blive nøglen til Manuel Strlek som turnerings topscorer.

Blaz Janc til odds 20: Den 20 årige fløjspiller fra storklubben Celje, har haft et forrygende år i klubben, både i Champions League og i den hjemmelige liga. Han er pt. Nummer 11 på topscorer listen i Champions League og var nomineret til årets hold på sin position. Ingen tvivl om potentialet, men det store spørgsmål om hans store slutrunde gennembrud kan komme ved dette mesterskab. Som tidligere analyseret har landet en overkommelig gruppe, hvor specielt Island ikke har tidligere tiders styrke på banen.

Det var et par odds fif fra os af. Du er velkommen til at komme med spørgsmål eller andre relevante kommentar om dine odds herunder, så vil vi forsøge at svare eller hjælpe på bedst mulig vis.

VM Håndbold 2017 for mænd i tal

550,000

Der er op til 550,000 billetter til salg i forbindelse med VM håndbold 2017 for mænd i Frankrig.

306,100

Der var 306,100 tilskuere i forbindelse med VM Håndbold 2015 for mænd i Qatar.

27,500

Der er plads til 27,500 tilskuere i den største håndbold hal Stade Pierre-Mauroy til VM Håndbold 2017 for mænd i Frankrig.

25,000

D. 15 juni 1999 blev der sat tilskuerrekord på 25,000 tilskuere i finale kampen mellem Rusland og Sverige i Cairo. Kampen endte 24-25. Der er gode muligheder for at rekorden bliver slået i år, da der er plads til 27,500 tilskuere i Stade Pierre-Mauroy.

3,919

Spanien har rekorden på flest scorede mål til VM i håndbold for mænd. Rekorden er på 3919 mål gennem tiden. Tyskland ligger på andenpladsen med 3899 mål og Sverige på tredjepladsen med 3719 mål.

2011

D. 15 December 2011 besluttede IHF til et møde i Sao Paulo at VM Håndbold 2017 for mænd skulle afholdes i Frankrig.

1993

I 1993 blev det besluttet at VM i håndbold skulle afholdes hvert andet år.

158

Tyskland har rekorden på flest kampe til VM i håndbold for mænd. Rekorden er på 158 kampe. Sverige er lige efter Tyskland med 153 kampe til VM.

106

Tyskland har også rekorden på flest vundne kampe til VM i håndbold for mænd. Rekorden er på 106 vundne kampe. Sverige er igen lige efter Tyskland med 103 vundne kampe. Spanien er på tredjepladsen med 96 vundne kampe.

92

Rekorden på flest scorede mål til VM er på 92 mål, og her har højre back Kirik Lazarov fra Makedonien rekorden. Haandboldnationen satser på at Mikkel Hansen tager rekorden i år.

22

Rekorden på flest deltagende hold til VM er på 22 tilmeldte hold – før VM 2017. Rekorden er delt af Tyskland og Sverige foran Danmark med 21 deltagende hold.

14

VM i håndbold for mænd er blevet afholdt af 14 forskellige lande gennem tiden siden 1938.

8

Der bliver afholdt VM håndbold 2017 for mænd i 8 forskellige byer i Frankrig. Albertville, Brest, Lille, Metz, Montpellier, Nantes, Paris og Rouen.

7

Rekorden på flest afholdte VM i håndbold for mænd har Tyskland med 7 afholde VM gennem tiden. Sverige har afholdt VM 4 gange og Frankrig 3 gange før.

5

Frankrig har rekorden på flest vundne VM – hele 5 gange har Frankrig vundet VM i håndbold for mænd gennem tiden. Sverige og Rumænien har vundet VM 4 gange hver.

1

Qatar er det første ikke europæiske land til at vinde medalje til VM i håndbold for mænd – (Qatar 2015).

Pokalen – VM Håndbold 2017 Mænd

Fra d. 11. – 29. januar vil alle 24 tilmeldte hold kæmpe om en solid guld pokal med diamanter af safir. Pokalen ligner en hånd som holder en håndbold – den vejer hele 19,5 kg, og er 50 cm høj og har en værdi på 800,000 Euro (næsten 6 mio danske kroner).

Haandboldnationen.dk håber at Danmark får den flotte pokal med hjem i år.

Maskot – VM Håndbold 2017 Mænd

Rok og Koolette er de officielle maskotter til VM i håndbold 2017 for mændene. Rok er en bjørn og Koolette er et væseldyr. Rok har styrke og power – Koolette er hurtigt og listig. Disse to maskotter vil du højst sandsynlig se i forbindelse med VM 2017 i håndbold.

Spillesteder VM Håndbold 2017 Mænd

VM håndbold 2017 for mænd bliver spillet i 8 forskellige haller i Frankrig.

Albertville – Halle Olympique

 • Tilskuerkapacitet: 6500

Brest – Brest Arena

 • Tilskuerkapacitet: 4111

Lille Metropole – Pierre Mauroy Stadium

 • Tilskuerkapacitet: 27500

Metz – Arenes De Metz

 • Tilskuerkapacitet: 5381

Montpellier L’Arena

 • Tilskuerkapacitet: 8750

Nantes – Parc Des Expositions – Hall XXL

 • Tilskuerkapacitet: 10956

Paris – Accorhotel Arena

 • Tilskuerkapacitet: 15700

Rouen Kindarena

 • Tilskuerkapacitet: 5450

Sponsor VM Håndbold 2017 Mænd

VM 2017 for mændene bliver sponsoreret af flere forskellige firmaer. Her er oversigt af de største officielle sponsorer til VM 2017:

Adidas – Officiel sponsor af sportsudstyr

Adidas er officiel sponsor af sportsudstyr til VM 2017 for mændene. Det er firma som fylder meget i håndbold verdenen efterhånden, og det er et firma som er med til at drive sporten håndbold fremad. Adidas sidder hårdt på markedet af håndboldsko og håndboldtøj, da de er gode til at lave sportsudstyr til håndbold. Der kommer faktisk flere nye par Adidas håndboldsko her i forbindelse med VM 2017 for mænd. Du kan allerede nu bestille flere af de nye sko fra Adidas her.

Det tyske firma Adidas blev startet tilbage i 1949 af Adi Dassler. Der er mere end 45000 personer ansat i Adidas i dag spredt ud over hele verden.

Adidas slogan: ”Impossible is Nothing”

Gerflor – Officiel sponsor af gulv i hallerne

Gerflor er officiel sponsor af gulv i hallerne, hvor der bliver spillet VM 2017 for mændene. Gerflor er et firma, som laver gulv til haller. Taraflex vinyl gulv fra Gerflor bliver brugt i mere end 70.000 haller i hele verden. Deres fokus er at forske og udvikle i gulve, som beskytter atleten og minimere risikoen for skader.

Gerflor er et fransk firma, som blev startet tilbage i 1937.

Gerflor slogan: ”Move the Gerflor”

Molten – Officiel sponsor af håndbolde til kampene

Molten er officiel sponsor af håndbolde til kampene, som bliver spillet til VM 2017 for mændene. Molten var også boldsponsor til OL 2016 og forrige VM 2015 for mændene. De er et af de førende firmaer på markedet, når der kommer til håndbolde. Molten arbejder i øjeblikket på at få udviklet en håndbold, som kan blive spillet med uden at man skal bruge harpiks.

Molten er et japansk firma, som blev startet tilbage i 1958. Især kendt for deres basketbolde og volleybolde.

Molten slogan: ”For the Real Game”

Grundfos

Det danske firma Grundfos er også en af de helt store sponsorer til VM 2017. De producerer pumper og de laver faktisk noget af de bedste pumpeløsning i hele verden. 50% af alle pumper solgt i hele verden er produceret af Grundfos. Det er godt gået af et dansk firma.

Grundfos er et dansk firma, som blev startet tilbage i 1945. Der er omkring 19000 ansatte i Grundfos fordelt ud i 56 forskellige lande.

Grundfos slogan: “Be, Think, Innovate

beIN SPORTS

beIN SPORTS er IHF medie partner, som står for at der bliver sendt VM håndbold 2017 for mænd i fjernsynet. beIN SPORTS var også med til at dække VM 2015 for mænd i Qatar.

beIN Sports slogan: “Change the Game”

Komplet Kampprogram VM Håndbold 2017 Mænd

D. 11 januar

20:45 Frankrig – Brasilien (Gruppe A) – Resultat: 31-16

D. 12 januar

14:00 Slovenien – Angola Gruppe B

17:45 Rusland – Japan Gruppe A

17:45 Makedonien – Tunesien Gruppe B

20:45 Polen – Norge Gruppe A

20:45 Spanien – Island Gruppe B

D. 13 januar

14:00 Qatar – Egypten Gruppe D

14:00 Hviderusland – Chile Gruppe C

17:45 Sverige – Bahrain Gruppe D

17:45 Tyskland – Ungarn Gruppe C

17:45 Japan – Frankrig Gruppe A

20:45 Danmark – Argentina Gruppe D

20:45 Kroatien – Saudi Arabien Gruppe C

D. 14 januar

14:45 Brasilien – Polen Gruppe A

14:45 Island – Slovenien Gruppe B

17:45 Norge – Rusland Gruppe A

17:45 Tunesien – Spanien Gruppe B

20:45 Egypten – Danmark Gruppe D

20:45 Angola – Makedonien Gruppe B

20:45 Ungarn – Kroatien Gruppe C

D. 15 januar

14:45 Argentina – Sverige Gruppe D

14:45 Island – Tunesien Gruppe B

14:45 Chile – Tyskland Gruppe C

17:45 Frankrig – Norge Gruppe A

17:45 Bahrain – Qatar Gruppe D

20:45 Saudi Arabien – Hviderusland Gruppe C

20:45 Brasilien – Japan Gruppe A

D. 16 januar

17:45 Egypten – Bahrain Gruppe D

17:45 Slovenien – Makedonien Gruppe B

17:45 Ungarn – Chile Gruppe C

20:45 Danmark – Sverige Gruppe D

20:45 Polen – Rusland Gruppe A

20:45 Kroatien – Hviderusland Gruppe C

20:45 Spanien – Angola Gruppe B

D. 17 januar

14:00 Norge – Brasilien Gruppe A

17:45 Tyskland – Saudi Arabien Gruppe C

17:45 Slovenien – Tunesien Gruppe B

17:45 Qatar – Argentina Gruppe A

17:45 Polen – Japan Gruppe A

20:45 Angola – Island Gruppe B

20:45 Rusland – Frankrig Gruppe A

D. 18 januar

14:00 Saudi Arabien – Ungarn Gruppe C

14:00 Argentina – Egypten Gruppe D

17:45 Hviderusland – Tyskland Gruppe C

17:45 Danmark – Bahrain Gruppe D

20:45 Sverige – Qatar Gruppe D

20:45 Makedonien – Spanien Gruppe B

20:45 Kroatien – Chile Gruppe C

D. 19 januar

14:00 Rusland – Brasilien Gruppe A

14:00 Tunesien – Angola Gruppe B

17:45 Frankrig – Polen Gruppe A

17:45 Makedonien – Island Gruppe B

20:45 Japan – Norge Gruppe A

20:45 Spanien – Slovenien Gruppe B

D. 20 januar

14:00 Chile – Saudi Arabien Gruppe C

14:00 Bahrain – Argentina Gruppe D

17:45 Sverige – Egypten Gruppe D

17:45 Tyskland – Kroatien Gruppe C

20:45 Qatar – Danmark Gruppe D

20:45 Hviderusland – Ungarn Gruppe C

Danmark VM-forberedelser VM Håndbold 2017 Mænd

 1. januar – Kampe spilles i Gigantium Aalborg

18:00 Island – Egypten – Resultat: 30-27

20:15 Danmark – Ungarn – Resultat: 24-21

 1. januar – Kampe spilles i Skjern Bank Arena

18:00 Ungarn – Island – Resultat: 27-30

20:15 Danmark – Egypten – Resultat: 36-26

 1. januar – Kampe spilles i Ceres Arena Århus

18:00 Egypten – Ungarn – Resultat: 26-32

20:15 Danmark – Island – Resultat: 34-26

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here