Danmark og Norge forventes at dyste om guldmedaljen

0
467

I weekenden begynder VM-optaktsturneringen i Spanien. Danmark skal møde værterne sydpå, og selvom Klavs Bruun Jørgensen har forbedret offensiven i det danske forsvar, kan spanierne blive en prøvelse for det danske hold. Danmark skal også møde Angola og Tunesien i weekenden. Tunesien er i gruppe A sammen med Danmark og nok ikke det hold, som de danske piger skal frygte mest. Resten af gruppe A består af Montenegro, Japan, Ungarn og Serbien. Danmark forventes at være det stærkeste hold i puljen. Den første optaktskamp sydpå bliver spillet mod Tunesien på fredag kl 18:00, derefter er de oppe mod Angola lørdag kl 18:00 inden det går løs mod Spanien på søndag kl 12:00.

Anna Sophie Okkels bliver desværre ikke klar til testkampene i Spanien. Hun blev onsdag udskrevet fra Hvidovre hospital, og måtte tage hjem med en antibiotikakur efter et slag på skinnebenet. Om hun bliver klar til VM er endnu uvidst. Ballade-Lotte er til gengæld klar til at tage med til Spanien, og er hun på toppen under optaktsturneringen, er der god chance for, at hun kommer med, når det rigtig går løs i Herning i december.

Den norske målmand Lunde er ikke blevet udtaget til VM holdet. Landstræner Thorir Hergeirsson valgte hende fra i første omgang, efter et skuffende nederlag mod Rusland kun otte dage før VM i Danmark. Hergeirsson siger dog til TV2.no, at hvis det kniber under VM vil han overveje at kalde hende ind. Heidi Løke fik skadet sin finger ved kampen mod Rusland, men forventes at blive klar til VM. Med spillere som Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg har Norge et stærkt hold, og er de klare favoritter i gruppe D. Norges første kamp skal spilles lørdag d. 5 december kl. 20:30 mod Rusland i Arena Nord i Frederikshavn.

De fire byer, der skal være værter ved de spændende kampe, er Frederikshavn, Kolding, Næstved og Herning. Danmark skal spille alle deres kampe i Jyske Bank Boxen i Herning. 24 lande fra hele verden skal deltage og 6 lande bliver placeret i hver værtsby i den indledende pulje. Finaleweekenden skal spilles i Herning hvor semifinalerne begynder fredag d. 18 december, og den endelige guldmedaljekamp bliver spillet søndag d. 20 december.

Danmark har deltaget i de tre seneste VM slutrunder og vandt mod Polen i Serbien i 2013, hvor de kunne tage hjem med en velfortjent bronzemedalje. Norge er bookmakernes favoritter, tæt fulgt af Danmark med odds på henholdsvis 3.30 og 4.00. Montenegro forventes at indtage trejdepladsen med odds på 10.00. Brasilien, Frankrig og Spanien skal absolut ikke heller undervurderes. Brasilien overraskede i 2013 da de slog værterne i finalen.

Kun tiden vil vise, hvem der vinder den spændende kamp i Herning d. 20 december. Bookmakerne gætter på en andenplads til Danmark, men det kan meget vel blive en nervepirrende turnering, hvor Danmark har en god chance for at ende højest på podiet. Alle landets håndboldsfans vil følge dette verdensmesterskab med spænding, hvor forventningerne er høje til de rød hvide piger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here